miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova: Comedia „Fȇte” va avea premiera pe scena Teatrului “Marin Sorescu”

Teatrul Național „Marin Sorescu” anunță premiera comediei „Fȇte”, după Molière, regia Andreea Ciocîrlan, sâmbătă, 24 febr. 2018, cu două reprezentații, de la ora 17:00 și de la ora 20:00, la sala „Ion D. Sîrbu” a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova. Traducerea și adaptarea scenică sunt semnate de regizorul Andreea Ciocîrlan, care a creat un scenariu de spectacol pornind de la două dintre comediile celebre ale lui Molière, „Prețioasele ridicole” și „Tartuffe”. Decorul și costumele spectacolului sunt create de Lia Dogaru, iar din echipa de creație a spectacolului fac parte Minela Popa-make-up design, Dodu Ispas și Daniel Buglea – light-design.

Distribuția spectacolului reunește actorii Angel Rababoc, Raluca Păun, Eugen Titu, Iulia Colan, Claudiu Mihail, Constantin Cicort, Vlad Udrescu, Geni Macsim, Romanița Ionescu, Cătălin Miculeasa, George Adrian, Cătălin Vieru.

Trăim într-o lume de carnaval. Dacă nu suntem siguri de asta, mai inventăm un festival.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Orice eveniment al vieții se transformă într-un motiv de a petrece. Tot ce ne dorim este o continuă sărbătoare care să hrănească iluzia că aici, în lumea asta, ne distrăm de minune. „Fête” este un spectacol creat pe tema carnavalescului, un vertij al bucuriei imediate și superficiale, cu fascinante caractere viciate de impostură.

Absolventă în 2017 a UNATC, în prezent studiază master în arta regizorului de teatru, regizoarea Andreea Ciocîrlan este laureata Marelui Premiu la prima ediție a Festivalului Internațional dedicat Tinerilor Regizori – THEATER NETWORKING TALENTS/Craiova/2017, pentru regia spectacolului Ei, și?, adaptare după „Impzovizație la Alma”, de Eugene Ionesco, spectacolul de licență, producție UNATC. De altfel, spectacolul Ei, și? este deja multiplu premiat, dintre premii menționăm „cel mai bun spectacol” la Festivalul Internațional al Teatrului de Studio/Pitești/2017 și la Festivalul de Teatru Okaua/București/2017, Premiul pentru regie la Gala absolvenților UNATC/2017 și la Festivalul de Teatru Okaua/București/2017; premiul special al juriului la Festivalul Național de Comedie/Galați/2017 și la Festivalul de Teatru de la Buzău/2017. Andreea Ciocîrlan a fost onorată cu titlul „laureat al speranței academice”, acordat de UNATC, în cadrul proiectului „Premiile creativității”/dec. 2017.

Pentru premieră și reprezentația din 11 martie biletele sunt epuizate. Stagiunea aceasta îi mai puteți vedea pe 23 martie, 24 mai și 2 iunie. Bilete online https://ebilet.tncms.ro/ebilet sau la Agenţia teatrală a TNCMS.

Politica