vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Campania Școala Siguranței Tedi

Campania Școala siguranței Tedi, dedicată siguranţei copiilor, a debutat cu activităţi în unităţi de învăţământ preşcolar şi şcolar din tot judeţul.

Manifestarea simbol la nivel judeţean a avut loc în Râmnicu Vâlcea.

Pentru câteva ore, atenţia comunităţii a fost îndreptată spre copii în special, spre siguranţa lor şi spre ce avem fiecare de făcut în acest sens.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru început, ofițerii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au realizat săptămâna trecută, un număr de 14 activități de infomare în cadrul a 14 clase din 4 unități de învățământ primar.

Aceștia s-au pregătit cu o paletă diversă de activităţi, pentru a se ridica la nivelul aşteptărilor celor peste 400 de copii participanţi.

Au fost jocuri interactive cu întrebări despre siguranţa copiilor, acasă, pe stradă, în traficul rutier, în mediul online, iar cei mici au fost răsplătiţi cu rechizite pentru răspunsurile corecte.

Activităţile au reliefat încă o dată faptul că prevenirea este o muncă de echipă!

S-a beneficiat și de sprijinul Centrului Antidrog, întrucât victimizarea minorilor include şi alte faţete ale criminalităţii, abordate cu cei mai mari.

A fost un eveniment apreciat de cei prezenţi ca fiind reuşit, cu mulţi copii participanţi, cu informaţii despre siguranţă, dar şi cu alte experienţe plăcute.

Campania continuă și în această saptămână în alte 9 unități de învățământ, precum și în fiecare săptămână, până la implementarea ei în cele 26 de unități de învățământ înscrise în planul de activități.

Material realizat de Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Vâlcea

Politica