vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Voleibaliștii sunt motivați să bată Arcada Galați

SCM Craiova are în față un meci greu împotriva echipei care ocupă locul trei în clasament, Arcada Galați, partida urmând să aibă loc sâmbătă de la ora 18.00 în Sala Polivalentă din Bănie. Voleibaliștii lui Dan Pascu vin după o victorie lejeră cu CSU Timișoara, scor 3-0, obținută miercuri în etapa intermediară și sunt motivați să facă un meci bun și în jocul de sâmbătă. Formația craioveană are însă probleme de lot, ceea ce îi face misiunea una și mai dificilă.

Venim după o victorie la Timișoara destul de facilă în fața unui adversar care nu ne-a ridicat mari probleme. Mă bucur foarte mult că jucătorii au tratat meciul cu maximă seriozitate, mult mai bine decât meciul tur de la Craiova când am neglijat valoarea adversarului. Vreau să punctez evoluția foarte bună a juniorului Robert Călin, care a avut un joc promițător la Timișoara. Din păcate, avem probleme de efectiv. Olteanu nu va fi disponibil pentru meciul cu Galați, a apărut o problemă și cu Radevic care are o contractură puternică și nu știm în ce măsură va putea juca. Nici Robert Călin nu va putea fi folosit sâmbătă pentru că el va trebui să joace pentru C.N. Nicolae Titulescu în campionatul de juniori. Va trebui să găsesc soluția cea mai bună pentru a face un joc bun. Obiectivul meu ca antrenor este de a aduna puncte cât mai multe indiferent de valoarea adversarului pe care îl întâlnim. Meciul cu Arcada Galați va fi unul de top, ei în continuare sunt în lupta pentru titlu. Vor veni la Craiova pentru o victorie, dar eu sper că vom reuși un joc mai bun decât cel cu Steaua și să câștigăm”, a declarat Dan Pascu, antrenorul echipei de volei masculin a SCM Craiova.

SCM Craiova nu a avut un sezon la fel de bun ca precedentele, mai ales pentru că în vară aproximativ tot lotul a fost schimbat și nucleul de jucători care se formase a plecat. O schimbare în jocul băieților lui Pascu a avut loc de la începutul acestui an, cu șase victorii în șapte etape, iar antrenorul echipei craiovene promite că nu va ceda până la finalul sezonului pentru a ocupa un loc cât mai bun în clasament.

Policlinica Buna Vestire Craiova

E greu de făcut promisiuni sau previziuni pentru viitor. Cert este că între primele trei echipe e o luptă mare pentru titlu, după care vin Zalău, CSM București și noi care ne batem pentru locul patru, locul trei. Noi am avut un start destul de slab în acest sezon și acum trebuie să muncim foarte mult. În acest an avem altă față, jucăm mai bine, echipa este mai sudată, ceea ce ne arată și rezultatele, cu șase victorii din șapte meciuri. Eu unul nu cedez și privesc cu încredere toate meciurile care urmează. Când va începe play-off-ul, partidele vor avea o altă miză. Trebuie să fim siguri pe noi pentru a putea câștiga”, a mai spus Pascu.

Bogdan Ene: Trebuie să profităm de atmosfera din Polivalentă

Jucătorul lui SCM Craiova speră la o atmosferă frumoasă în Sala Polivalentă, așa cum a fost și la meciul cu Steaua, care să îi ajute să câștige meciul cu Arcada Galați, unul extrem de dificil în opinia lui Bogdan Ene.

Vom avea un meci foarte disputat cu echipa Galațiului, care a făcut investiții majore anul acesta și se bate la titlu. Au jucători foarte buni, cu experiență la nivel internațional. Noi venim după un meci ușor la Timișoara în deplasare, unde am obținut trei puncte importante într-un timp scurt. Ei vin după o victorie pe terenul Stelei, liderul clasamentului, ceea ce cred eu că le va da un imbold în ceea ce privește partida cu noi. Va fi un meci dificil, pe care trebuie să îl pregătim foarte bine, să analizăm bine jocul lor. Trebuie să profităm de avantajul terenului propriu și de publicul care ne încurajează foarte mult în acest sezon. Sperăm să fie atmosfera cel puțin la fel de frumoasă ca cea cu Steaua și la finalul meciului noi să fim învingătorii. La un astfel de meci orice punct este prețios. Important va fi ca noi să facem un joc bun și sunt sigur că meciul va fi în favoarea noastră”, a declarat Bogdan Ene.

Handbalistele încep lupta și în Cupa României

Altfel, SCM Craiova va începe meciurile și pe al treilea front în acest sezon la handbal feminin. Sâmbătă elevele lui Bogdan Burcea se vor deplasa pe terenul lui CSM Roman pentru faza optimilor de finală ale Cupei României. Meciul este programat pentru ora 13.00.

Politica