vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Jandarmii au prezentat un mic bilanț

Activitățile desfășurate și rezultatele obținute în cursul lunii ianuarie, precum și o analiză privind recrutarea candidaților pentru concursurile de admitere organizate în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, au fost temele dezbătute în cadrul conferinței de presă organizate joi, 15 martie a.c., la sediul IJJ Mehedinți.

În luna ianuarie, peste 700 de jandarmi au acționat la nivel judeţean pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, însumând un număr de 584 misiuni de asigurare și menținere a ordinii publice. 575 patrule mixte au acționat atât în mediul urban cât și în mediul rural și au fost executate 9 misiuni de asigurare a ordinii publice (cu ocazia evenimentelor cultural-artistice, evenimentelor sportive, comemorative și religioase). Ca urmare a misiunilor executate, au fost constatate 12 infracțiuni în mod independent de către jandarmi și 5 infracțiuni în cooperare cu efective ale Poliției. Au fost aplicate 111 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, din care 37 avertismente scrise şi 74 amenzi contravenționale. Valoarea sancțiunilor se ridică la suma de 28.800 lei.

Pe linia prevenirii faptelor antisociale au fost desfășurate un număr de 5 acțiuni preventive în incinta și în proximitatea unităților școlare, subscrise campaniei „Școli în siguranță”. În urma campaniei de promovare a ofertei educaționale, desfășurate de lucrători din cadrul Serviciului Resurse Umane pentru admiterea în instituțiile de învățământ care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, au fost depuse un număr de 71 de dosare (10 pentru Academia de Poliție și 61 pentru școlile militare de subofițeri). O tânără a fost admisă la Academia de Poliție și 36 tineri (7 fete și 29 băieți) urmează în prezent cursurile Școlii Militare de Subofițeri „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În perioada 08.01-30.03.2018, în cadrul Jandarmeriei Mehedinți se află în stagiul de practică 18 elevi din Școala Militară de Subofițeri de la Drăgășani.

Politica