vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O nouă echipă de fotbal în Oltenia. Primăria Slatina a înființat o echipă de fotbal în cadrul Clubului Sportiv Municipal 

Primăria Slatina a înființat o echipă de fotbal în cadrul Clubului Sportiv Municipal, aceasta urmând să activeze, din această primăvară, în Liga a V-a. Viceprimarul Slatinei, Gigi Vîlceleanu, a declarat că echipa CSM Slatina  se va baza pe fotbalişti tineri, originari din municipiu sau din localităţile învecinate.
„Conform proiectului de buget, Clubul Sportiv Municipal va primi credit pentru toate secţiile sportive, pentru întreţinerea şi buna funcţionare, iar în cadrul clubului va apare o nouă ramură sportivă. Mă refer la echipa de fotbal pe care o vom înscrie, începând din luna martie, în Liga a V-a. Antrenor este Iulian Mitrache, iar Doru Alexe este antrenor secund. Este un proiect sută la sută slătinean. Echipa este deja conturată, iar media de vârstă va fi undeva la 21 de ani. Sunt jucători tineri din Slatina şi din localităţile învecinate”, a afirmat Vîlceleanu.
Obiectivul pe termen scurt al echipei de fotbal este promovarea în Liga a III-a.
„Am luat decizia să o înscriem în Liga a V-a pentru că ne dorim să creştem sănătos, să o luăm de jos şi să ajungem undeva la nivelul Ligii a III-a”, a mai declarat viceprimarul Slatinei.
Secţia de fotbal a Clubului Sportiv Municipal Slatina a fost, practic, reactivată după ce, în ediţia 2009-2010, a Ligii a IV-a a reuşit promovarea în Liga a III-a. Slătinenii au disputat un meci de baraj, la Râmnicu Vâlcea, în compania echipei Petrolul Ţicleni, pe care au învins-o cu scorul de 4-0. Debutantă în Liga a III-a , CSM Slatina are un parcurs peste aşteptări şi termină prima parte a campionatului pe primul loc. Mai mult, câştigă competiţia şi promovează  în eşalonul doi al fotbalului românesc. Din păcate pentru CSM, ediţia  în  care s-a realizat cea mai mare performanţă  avea să fie și ultima, echipa desfiinţându-se în vara anului 2011.

Politica