marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Atac la președinte!  

Imaginea publică a președintelui PSD Mehedinți și totodată al CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, a fost făcută praf în aceste zile. Un primar din interiorul partidului, Costaiche Nistor, din comuna Vînjuleț, a măturat cu el pe jos dacă se poate spune așa. L-a făcut incompetent, a țipat la el, i-a vorbit cu ,,mă”, l-a certat, l-a insultat, l-a amenințat. Primarul cel slobod la gură i-a amenințat și pe consilierii PSD că de la el nu vor mai vedea un vot dacă va candida în 2020 și nu a uitat să le bată obrazul. Tot în fața camerelor de filmat edilul, dizidentul, nu a uitat să-l laude pe Duicu, pe baronul penal Adrian Duicu, omul care moare de ciudă că nu mai este ce a fost odată în PSD. 
Cu o vechime de necontestat în PSD Mehedinți, 5 mandate consecutive de primar, pesedist înrăit, nu traseist politic, iubit și respectat mult în comuna Vînjuleț, locomotivă de  adus voturi, primarul Costaiche Nistor nu are cum să uite că, indiferent de statut, în partid ai drepturi, dar ai și obligații. Ai dreptul să ceri bani cât mai mulți pentru comună, ai dreptul să te superi că nu ai ajuns deputat, ai dreptul să ceri și să obții pentru cineva o funcție de director adjunct la spitalul județean din Severin. Ai dreptul chiar să critici ceva ce nu vezi cu ochi buni, să țipi, poate chiar și să dai cu pumnul în masă dacă ești coleric și te aprinzi repede. Dar asta numai strict în cadrul partidului, în interior, în sala de ședințe, doar tu și colegii de partid. Asumându-și riscul de a face circ și a beșteli public pe președintele lui de partid ales în mod democratic, dar și pe colegii consilieri județeni, primarul Costaiche Nistor știe că a încălcat grav statutul partidului și a dat apă la moară adversarilor politici ai PSD Mehedinți. Adversari care pândesc precum hienele și care nu sunt puțini și de neglijat! Or în asemenea situație, primarul Costaiche Nistor și-a asumat un risc și ca atare, va fi nevoit să suporte consecințele. Căci indiferent de cine va fi președinte, PSD Mehedinți, ca și oricare altă organizație PSD  din țară, nu este un sat fără câini. Nicidecum. Este o structură de partid bine și minuțios organizată care pune mare preț pe disciplină. Disciplina este secretul reușitei lor. Iar cine nu este disciplinat este văzut ca un potențial inamic, un intrus, un măr putred care trebuie imediat înlăturat. Oare ce s-a fi întâmplat dacă Liviu Dragnea ar fi fost criticat și insultat public pe la televizor de un coleg din PSD? Ar mai fi avut zile multe în partid sau ar fi fost dat afară precum o măsea stricată? Revenind la cazul concret din PSD Mehedinți al primarului rebel Costaiche Nistor chemat la judecată în partid, în comisia de disciplină, sunt două variante clare: ori îl execută politic și se debarasează rapid de el, ori îl pun să-și arunce cu cenușă-n cap și îi mai dau o șansă. Un singur lucru este cert însă: prietenia dintre el și Aladin Georgescu nu va mai exista! A distrus-o poate soarta, poate astrele, poate Duicu…
,,Nu mai vedeți un vot de la mine voi oamenii ăștia de la PSD, mi-ar fi rușine să spun că sunt consilier județean!  Aladin Georgescu nu poate să conducă acest județ, este consilier județean nu președinte!  Singurul președinte de consiliu județean a fost  Duicu! Câte voturi ai adus domne dumneata? Eu te-am pus președinte pe tine mă!”, sunt doar o parte din vorbele grele și de ocară spuse public pentru care primarul PSD din comuna Vînjuleț județul Mehedinți, Costaiche Nistor va trebui să dea socoteală colegilor de partid în forul statutar intitulat Comisia de Disciplină.
Într-o ședință de Consiliu Județean, consilierii județeni PSD-ALDE care dețin majoritatea au votat repartizarea banilor pentru comune. Fiind bani mai puțini anul acesta, circa 74 de miliarde de lei vechi, 24 de unități administrativ teritoriale au primit mai puțin față de anul trecut. Un număr de 15  comune au primit chiar zero lei sau sub 80.000 lei. Dintre toți primarii din județ afectați de această situație unul singur s-a găsit să facă scandal – Costaiche Nistor. Și ce scandal! insultele și amenințările publice le-a adresat colegilor săi de partid, așa , direct în față, cu tupeu,  fără pic de menajamente. Pentru toate acestea,  la ultimul Birou Executiv Județean, președintele PSD Mehedinți Aladin Georgescu i-ar fi  informat pe colegii din organizația județeană de partid că va  sesiza comisia de disciplină pentru a analiza situația și a dispune măsurile care se impun. Contactat telefonic Aladin Georgescu ne-a confirmat că așa este, va sesiza comisia de disciplină în cazul primarului Costaiche Nistor. ,,Da, i-am informat pe colegi la biroul executiv de la sfârșitul săptămânii  trecute  că pentru insultele și amenințările dumnealui la adresa mea și a consilierilor județeni voi sesiza comisia de disciplină. Mai multe comentarii nu pot face”, ne-a declarat președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu.
Contactat telefonic și rugat să ne explice de ce și-a atacat șeful de partid și colegii consilieri județeni primarul Costaiche Nistor a refuzat să aibă un dialog cu noi: ,,Nu vreau să mai apar în vreun ziar sau să mă ia ăștia iar pe la televizor. Am făcut ce am făcut. A fost o discuție în contradictoriu , ați văzut că a apărut la televiziune și pe unde a mai apărut. Ce am spus acolo, am spus. Nu  vreau să mai apar prin ziar și gata”, ne-a declarat primarul Costaiche Nistor.

Politica