joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Caz șocant în Mehedinți: Mormânt jefuit de adolescenți

Marţi, 13, zi cu ghinion şi pentru morţi. Un bărbat, din satul mehedințean Recea, comuna Punghina, mort, la vârsta de 49 ani, în urma unor afecțiuni cardiace grave, după o lungă și grea suferință prin spitale, înmormântat marți 13 februarie 2018 în cimitirul din localitatea natală, nu a avut parte de tihnă nici în mormânt. Nici nu a apucat prima noapte să își doarmă somnul de veci Vasile Unguru că a fost jefuit în mormânt.  Chiar în ziua înmormântării, la scurt timp după îngropăciune. Autorii oribilei fapte au spart capacul de ciment la cavou și au furat de pe  sicriul mortului peste două sute de euro. Banii respectivi fuseseră puși în ziua înmormântării de către prietenii și rudele defunctului pentru ca acesta din urmă să-i  aibă cu el pe lumea cealaltă, așa cum este obiceiul în unele comunități din zonă.
Infractorii prinși în timp record de poliție nu sunt nici pe departe niște recidiviști sau oameni periculoși. În cauză este vorba de niște adolescenți problemă și cu sânge rece din Recea, unii chiar elevi la școala generală. Viceprimarul comunei Punghina, Nicu Gheorghe, ne-a povestit, ieri, că micii infractori ar fi văzut cum curg banii pe mort în ziua înmormântării și n-au mai stat pe gânduri.
,,Am înțeles că 3 copii din Recea sunt autorii faptei. Au văzut în ziua înmormântării că rudele și prietenii mortului au pus în mormânt pe sicriu mortului câteva sute de euro. Au auzit și prin sat pe unul și pe altul care a spus câți bani a pus la mort. Și așa s-au hotărât să jefuiască mortul chiar după înmormântare. Nu știu dacă au umblat la sicriu să buzunărească mortul. Știu că au spart capacul cimentat de la cavou și au luat din mormântul omului câteva sute de euro. Vorba s-a auzit, a venit poliția, a verificat și i-a prins imediat”, ne-a declarat ieri viceprimarul din Punghina, Nicu Gheorghe. Acesta ne-a mai precizat că defunctul, Vasile Ungur a lăsat în urma lui o soție îndurerată și 7 copii. Familia lui are o situație materială bună și este respectată în comunitatea din satul Recea. Din acest motiv mulți prieteni, pe lângă rude, au lăsat sume de bani în euro, în sicriul defunctului. Tinerii fără Dumnezeu care au jefuit ziua în amiaza mare mormântul lui Vasile Ungur s-au ales cu dosare penale pentru profanare de morminte.

Politica