joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Deputat Florinel Stancu: Introducerea sistemului voucherelor de vacanță vine în sprijinul turismului românesc

Introducerea sistemului voucherelor de vacanță vine în sprijinul turismului românesc și va duce inclusiv la creșterea numărului locurilor de muncă în acest domeniu, consideră deputatul Partidului Social Democrat, Florinel Stancu.
El a susținut, marți, în plenul Camerei Deputaților, o declarație despre beneficiile pe care le va aduce introducerea sistemului voucherelor de vacanță.

„Creșterea turismului este susținută de extinderea globală a gospodăriilor cu venituri medii, de o populație îmbătrânită, care tinde să călătorească mai mult, precum și de creșterea conexiunilor între destinații, ceea ce face turismul mai accesibil. Acest fapt a fost relatat de Consiliul mondial al turismului și călătoriilor în anul 2016. Coaliția aflată la guvernare a luat seamă de cifrele rapoartelor emise de instituțiile internaționale și a adoptat o serie de măsuri pentru a susține circulația turistică în România. Una din aceste măsuri este acordarea voucherelor de vacanță. O măsură bună, bine reglementată și accesibilă pentru toți angajații din sistemul bugetar. Voucherele de vacanță vin în sprijinul turismului românesc”, a declarat Florinel Stancu.

Potrivit deputatului de Dolj, efectele introducerii acestor vouchere de vacanță sunt: „la cei 1450 lei de persoană, fiecare familie va mai aloca bani în plus pentru a-și petrece vacanța în România, fapt nespus de benefic pentru afacerile din industria turismului românesc; românii își descoperă țara și sunt stimulați să se recreeze mai des; operatorii din turism înregistrează rezultate mai bune, iar investițiile statului cresc; cei 1,7 miliarde de lei alocați de Guvernul României sunt investiți în susținerea turismului național în mod transparent și sigur; vor fi create noi locuri de muncă în acest domeniu”.
Parlamentarul a mai precizat că există încă o serie de măsuri pe care Ministerul Turismului le pregătește și pe care deputații de la Comisia de industrii și servicii, așteptă să le analizeze și să le acorde avize pozitive.
„Dacă în 2017 am avut o creștere cu 20% a românilor care au ales o destinație turistică autohtonă față de 2016, în 2018, după intrarea în vigoare a voucherelor de vacanță, cifra se va dubla”, a mai spus Stancu.
Voucherele de vacanță se pot acorda de către orice instituție de stat, începând cu 1 ianuarie 2018. Indemnizația de vacanță este de 1.450 de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica