joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Procesul împușcăturilor din Centrul Vechi al Craiovei, amânat

Magistrații Judecătoriei Craiova au amânat, pentru 23 februarie a.c., procesul lui Ion Pavel Surdu, fiul defunctului avocat Surdu, din cauza … „beizadelei” Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, care a activat la Judecătoria Craiova, în prezent fiind la Judecătoria Mangalia. Condamnat definitiv la închisoare cu executare, și încarcerat, Andrei Lazăr este parte vătămată în acest dosar. Surdu este judecat, împreună cu alți trei craioveni, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz de armă fără drept şi portul de cuţit fără drept, iar pe fond, după ce au tras cu pistolul după Lazăr și un prieten al acestuia.

Magistrații Judecătoriei Craiova au hotărât, vineri, 9 februarie a.c., să amâne pentru 23 februarie procesul lui Ion Pavel Surdu și al celor trei complici ai săi, din cauza lipsei de procedură cu partea vătămată. Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, care a activat până în 2010 la Judecătoria Craiova, în prezent fiind la Judecătoria Mangalia, este parte vătămată în dosar, alături de un alt craiovean, Ioan Florin, după ce, în vara anului 2016, Surdu și amicii săi au tras cu arma după cei doi, în Centrul Vechi al Craiovei, unde Lazăr are o terasă.
Reamintim că, pe 21 octombrie 2016 s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care au fost trimişi în judecată Ion Pavel Surdu, fost Boboc Surdu, Marian Irinel Coandă, zis Charlie, Sandu Vitan şi Mihai Deculescu, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz de armă fără drept şi portul de cuţit fără drept. Surdu este acuzat că, împreună  cu complicii săi, a mers la petrecerea organizată, pe 1 iulie, de Andrei Lazăr, la barul Paletts din Craiova, și a făcut scandal.
„La un moment dat, persoana vătămată, Lazăr Andrei, a auzit pe unul dintre prietenii săi spunând: «Bă, ăla nu e Michel?», apoi s-a întors să vadă ce se întâmplă, moment în care i-a văzut pe inculpaţii Deculescu Mihai, poreclit Michel şi pe Vitan Sandu, poreclit Gârmanu, care aveau fiecare câte un cuţit în mână, lung de circa 40 de centimetri. Cu aceeaşi ocazie l-a auzit pe Michel când a zis:  «Lazăre, ce căutaţi mă aici? Vă omor!», iar pe partea stângă l-a văzut pe inculpatul Surdu Ion Pavel care avea în mână  un pistol cu care a început să tragă în direcţia lui“, au reţinut procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaților.
Anchetatorii au mai stabilit că  inculpatul Vitan Sandu, poreclit Gârmanu, dar  şi Mihai Deculescu, au încercat să  îl taie pe Andrei Lazăr cu un cuţit. Printre atacatori s-a numărat şi Marian Irinel Coandă, zis Charlie (unul dintre liderii facţiunii Sezione Ultra) și cercetat sub control judiciar, iar ulterior trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj și pentru încăierarea petrecută la barul ON OFF de pe strada Al. I. Cuza, din Craiova.
Ion Pavel Surdu, fost Boboc Surdu, Marian Irinel Coandă, zis Charlie, Sandu Vitan şi Mihai Deculescu sunt în continuare sub control judiciar. Toți inculpații au de respectat o serie de obligații între care: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poliţia Municipiului Craiova conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Să nu se deplaseze în localuri publice special amenajate pentru agrement sau distracţie, respectiv baruri, restaurante, cazinouri, cluburi, discoteci; – să nu se apropie de persoanele vătămate, Lazăr Andrei  şi Ioan Florin, sau de membrii familiilor acestora. În plus, inculpații nu au voie nici să ia legătura între ei, după cum au mai stabilit judecătorii craioveni.

Politica