vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste o sută de mașini „uitate” pe străzile Slatinei

Poliţiştii locali au identificat, săptămâna trecută, peste 100 de autoturisme presupuse a fi abandonate sau fără stăpân, aflate pe domeniul public.
Acţiunea, care continuă şi în această săptămână, se desfăşoară în contextul în care regulamentul care permite ridicarea mașinilor parcate ilegal, dar și pe cele abandonate în parcările din cartiere a intrat în vigoare, din luna ianuarie.
Reprezentanții Direcției Administrarea Străzilor și Iluminatului Public vor asigura ridicarea, transportul și depozitarea autovehiculelor. Pentru recuperarea lor, proprietarii, persoane fizice sau juridice trebuie să plătească o amendă de 300 de lei sau 150 de lei în 24 de ore. Iar dacă vor lăsa mașina în depozit, vor plăti câte 50 de lei pentru fiecare zi care trece de la întocmirea procesului verbal de ridicare și până al revendicarea mașinii. Sancțiuni mari sunt și pentru cei care își vor lăsa mașinile vechi abandonate în parcări.
Înainte să treacă la ridicarea mașinilor, autoritățile și-au propus să îi informezi pe cât mai mulți șoferi cu privire la măsurile care vor fi aplicate, cel mai probabil din luna martie.
Cu aceste măsuri, municipalitatea își propune să fluidizeze circulația blocată de multe ori de mașinile parcate la întâmplare și să elibereze parcările de rable.

Politica