joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cercetați penal pentru braconaj piscicol

Opt persoane sunt cercetate penal pentru braconaj piscicol, după ce au fost depistate de jandarmi pescuind sau comercializând peşte fără a deţine documente legale.
Astfel, trei bărbați au fost depistați în zona podului rutier ce traversează râul Olt, oferind spre comercializare trecătorilor, cantitatea de aproximativ 22 de kilograme pește din speciile „fitofag„ și „lin”, fără a deţine documente legale.
Un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost depistat în dreptul localităţii Curtişoara, în timp ce pescuia pe lacul de acumulare Arceşti, cu unelte neautorizate, înţepătoare şi agăţătoare, respectiv cu o ancoră cu trei cârlige ataşată de firul lansetei.
În dreptul localităţii Rusăneşti, doi bărbați în vârstă de 48 de ani și 47 de ani, ambii din comună, au fost depistaţi în timp ce pescuiau comercial pe lacul de acumulare Rusăneşti, cu unelte de pescuit comercial de tip setcă confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 500 metri, fără a deţine autorizaţie în acest sens.
În dreptul localităţii Tomeni, un bărbat în vârstă de 32 de ani din comuna Osica de Sus, a fost depistat în timp ce pescuia comercial pe lacul de acumulare Ipoteşti, cu unelte de pescuit comercial de tip setcă confecţionate din plasă trifilament şi monofilament, în lungime totală de 740 metri, fără a deţine autorizaţie în acest sens.
Un alt bărbat în vârstă de 37 de ani a fost depistat în dreptul localităţii Curtişoara, în timp ce pescuiat pe lacul de acumulare Arceşti, cu unelte neautorizate, înţepătoare şi agăţătoare, respectiv cu o ancoră cu trei cârlige ataşată de firul lansetei.
„Jandarmii olteni au întocmit actele de constatare pentru următoarele fapte : comercializarea fără documente legale a peştelui, pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare, fapte prevăzute şi pedepsite de Ordonanţa de Urgenţă 23/2008 – actualizată, privind pescuitul şi acvacultura”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, sublocotenentul Claudia Niţă.

Politica