sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Nunta de Aur” și căsătorii sub Poarta Sărutului, în ziua de Dragobete

Cuplurile din Târgu Jiu care în acest an împlinesc 50 de ani de căsătorie vor fi sărbătorite de Dragobete. Potrivit reprezentanților Primăriei Târgu Jiu, pentru „Nunta de Aur”, cum este cunoscut evenimentul, s-au înscris deja 40 de cupluri. Tot în ziua de Dragobete se vor oficia și căsătorii sub Poarta Sărutului, aceasta fiind o altă tradiție în municipiul Târgu Jiu.

La „Nunta de Aur” pot participa doar persoanele cu domiciliul în Târgu Jiu și care au cel puţin 50 de ani de căsătorie. Potrivit Alinei Toader, directorul Direcției Publice de Protecție Socială, solicitanţii trebuie să depună la Primăria Târgu Jiu o cerere în acest sens, copii xerox după actele de identitate și certificatul de căsătorie. Cuplurile vor lua parte pe 24 februarie la o slujbă religioasă, urmată de o masă festivă. Cum de la o nuntă nu pot lipsi nașii, de acest lucru se vor ocupa primarul Marcel Romanescu și soţia acestuia. De asemenea, fiecare cuplu va fi premiat cu suma de 500 de lei.

500 de lei pentru căsătorii

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot în ziua de 24 februarie, Primăria Municipiului Târgu Jiu va organiza cununii sub Poarta Sărutului. Cei care doresc un astfel de eveniment îşi pot depune documentele în vederea oficierii căsătoriilor în data de 24 februarie doar în zilele de 14 şi 15 februarie la Starea Civilă.

Pe 14 şi 15 februarie se pot depune documente pentru a putea ca tinerele cupluri să se poată căsători la Poarta Sărutului. Această cununie se realizează dacă vom avea cereri. Am dorit să facem public acest eveniment, pentru ca și cei care îşi doresc să se căsătorească de Dragobete să ştie exact că organizăm acest eveniment la Poarta Sărutului. Termenul este 15 februarie pentru a putea ca angajaţii noştri să verifice toate documentele care se depun la dosar”, a declarat primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu.

Taxa pe care o vor achita doritorii unei astfel de căsătorii este de 500 de lei.

Politica