joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

3.000 de elevi olteni încep, luni, Bacalaureatul

Probele de evaluare a competenţelor din cadrul examenului de bacalaureat încep mai devreme, din acest an, chiar de săptămâna viitoare.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, 3.040 elevi care vor absolvi liceul, la finalul acestui an şcolar, s-au înscris să susţină examenul de bacalaureat.

Sesiunea 2018 a examenului naţional de bacalaureat se deschide, în 12 februarie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Proba va continua în data de13 februarie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pe 14 şi 15 februarie. În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale, iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Probele scrise sunt programate la vară. Astfel, prima probă scrisă – Limba și literatura română – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba și literatura maternă este programată marţi, 26 iunie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului şi specializării – se va desfăşura joi, 28 iunie. Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12.00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12.00 – 16.00). Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Politica