Prins la șase ani de la comiterea unui furt

Home Oltenia Prins la șase ani de la comiterea unui furt
Prins la șase ani de la comiterea unui furt

Un bărbat, de 27 ani, condamnat în Italia la 3 ani de închisoare pentru furt, faptă comisă în 2012, a fost prins, marți, de polițiștii vâlceni în comuna Galicea.

Potrivit Poliției, pe 19 februarie 2012, persoana bănuită, aflându-se într-un oraș din Italia, împreună cu alți 2 bărbați, ar fi încercat să intre într-un apartament, cu intenția de a sustrage diverse bunuri. Totodată, pe 9 iunie 2013, pe raza aceluiași oraș, ar fi agresat fizic o femeie și i-ar fi sustras geanta și de această dată fiind însoțit de 2 persoane.

Bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani și 10 luni, cu executare.

În seara zilei de ieri, 6 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Milcoiu au depistat în Galicea, un bărbat de 27 de ani, pentru care autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat de arestare. Polițiștii l-au predat pe bărbat Serviciului de Investigații Criminale, aceștia prezentându-l Curții de Apel Pitești, în vederea reținerii.

Polițiștii au beneficiat de date și informații, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române”, potrivit IPJ Vâlcea.