joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Șoferul care a lovit o copilă, arestat preventiv

Ionuţ Manea, şoferul care a accidentat o copilă, de un an şi şapte luni, şi pe tatăl acesteia, apoi a fugit de la locul faptei, a fost arestat preventiv. În arest preventiv a fost plasat şi unul dintre complicii lui, Mădălin Floricel. Călin Pop va fi cercetat în stare de arest la domiciliu, iar Marius Vasile, sub control judiciar, au decis magistraţii craioveni. Ionuţ Manea este cercetat pentru fugă de locul accidentului. El şi complicii săi au fost reţinuţi marţi în urma a 11 percheziţii efectuate de oamenii legii în Craiova, Cârcea şi Leu.

Accidentul s-a petrecut în seara zilei de 20 ianuarie în zona unei treceri de pietoni de pe bulevardul Dacia. După cum transmitea poliția la acea dată, şoferul vinovat circula dinspre gară către Brazdă şi, încercând să evite impactul cu un alt autoturism care acorda prioritate pietonilor la trecerea de pietoni, a virat stânga şi l-a lovit pe bărbat şi pe fetiţa sa care se afla pe o bicicletă. După producerea accidentului şoferul a fugit de la faţa locului. Fetiţa şi tatăl ei au fost duşi la spital.

După cum susțineau reprezentanții IPJ Dolj, în acea seară au fost instituite mai multe filtre pentru prinderea șoferului fugar. Acesta a reușit însă să scape. Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj afirma și că s-a încercat identificarea autorului prin analizarea camerelor de supraveghere din zonă, camere ce aparțin Primăriei și sunt gestionate de Poliția Locală, dar că acestea „nu stochează în acest moment din cauza unor defecțiuni”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanții Primăriei spun însă că nu au primit nicio solicitare de la IPJ Dolj ori Poliția Rutieră privind punerea la dispoziție a imaginilor înregistrate.

Cu toate acestea, polițiștii au reușit să dea de urma individului.

Marți, 6 februarie, au făcut 11 percheziții în acest caz în Craiova și în comunele Cârcea și Leu pentru a căuta probe. Mai exact, componente ale mașinii implicate în accident și pe care făptașul, cu sprijinul unor prieteni a dezmembrat-o. Componente ale mașinii au fost găsite în mai multe locații din cele verificate. În urma perchezițiilor, IPJ Dolj a anunțat reținerea autorului accidentului, cât și a complicilor săi.

Ca urmare a activităților complexe de investigare și cercetare efectuate de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Craiova în dosarul penal constituit ca urmare a evenimentului rutier ce a avut loc pe bulevardul Dacia din municipiul Craiova, au fost identificați atât conducătorul autoturismului implicat, în persoana numitului M. IONUȚ, de 33 ani, din Craiova, cât și alte trei persoane care au favorizat și tăinuit fapta de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Dolj.

În același document se arată că făptașul este urmărit penal numai „sub aspectul săvârşirii infracţiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Ceilalți indivizi cercetați în acest caz sunt Călin Pop, de 45 ani, și Mădălin Floricel, de 38 ani, ambii din Craiova, acuzați de favorizarea făptuitorului și Marius Vasile, de 35 ani, din comuna Leu, acuzat de tăinuire.Autorul mai are o condamnare, din 2009, însă cu suspendare pentru că a agresat un bărbat și o femeie într-un restaurant din Craiova.

Politica