joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proiect pentru întreprinzătorii din Gorj

Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu a găzduit, vineri, conferința de lansare a proiectului „START-UP PENTRU EXCELENȚĂ”. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Consiliului Județean Gorj, cei ai  Asociației Excelsior pentru Excelență în Educație și ai Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. De asemenea, au luat parte la discuții afaceriști gorjeni și reprezentanți din sistemului bancar.

Potrivit lui Cosmin Zah, managerul proiectului, durata întregului program este de 36 de luni, în regiunea Sud-Vest Oltenia. În cadrul acestuia vor participa 300 de persoane care vor beneficia de educaţie antreprenorială, urmând a fi finanțate 46 de afaceri. De asemenea, se doreşte înfiinţarea a 92 de locuri de muncă noi. Pentru a deveni beneficiar al acestui proiect, o persoană trebuie să aibă domiciliul în regiunea Sud-Vest Oltenia. Se va acorda o finanţare de câte 40.000 de euro pentru 27 de proiecte şi de câte 30.000 de euro pentru 19 proiecte. Proiectele de până în 30.000 de euro pot fi axate pe comerţ.

 

Avantaj pentru tinerii cu idei în afaceri

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a precizat că este vorba de un proiect foarte bun în special pentru tinerii întreprinzători din Gorj. Aceştia vor rămâne cu o calificare de antreprenor, crearea celor 92 de locuri de muncă înfiinţate în cadrul proiectului fiind un alt mare beneficiu. Proiectul este finanțat în baza unui Contract de finanțare, semnat între Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Capital Uman, Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Sud Vest Oltenia, în calitate de Organism Intermediar și Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație în calitate de beneficiar al finanțării (lider de proiect).

Politica