joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Handbal (F), Cupa EHF / Au trecut testu` cu Brest-u`

SCM Craiova a învins Brest Bretagne cu 16-15 (5-9), în etapa a 5-a din Grupa A a Cupei EHF și a făcut un pas uriaş spre sferturile de finală ale competiţiei.

 

SCM Craiova a bifat sâmbătă un nou succes în „Polivalentă” și este cu un pas în sferturile Cupei EHF. Elevele lui Bogdan Burcea i-au făcut din nou fericiți pe cei peste 4.000 de craioveni prezenți la meci prin victoria 16-15 (5-9).

Franțuzoaicele au condus jocul în prima repriză, dar SCM-ul a început în forță repriza a doua și în doar 5 minute a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj (9-9). Brest s-a desprins din nou la patru lungimi (11-15) pe fondul mai multor ratări pe contraatac ale echipei gazdă, însă susținută puternic din tribune, trupa lui Burcea nu a mai primit niciun gol în ultimele 10 minute și a reușit să marcheze golul victoriei în ultimul minut de joc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La SCM au jucat: Dumanska, Stanciu, Lung – portari; Rădoi 2, Trifunovic 1, Şelaru, Pricopi, Ţicu 2, Popescu, Nikolic 2, Ardean 2, Colac, Tudor, Klikovac 3, Vizitiu 3, Florianu 1.
Brest Bretagne s-a bazat pe: Idehn, Darleaux – portari; Tissier 1, Pineau 6, Copy 2, N’Gouan 4, Herbrecht, Prouvensier, Sand, Pop-Lazic, Stoiljkovic 1, Manach, Coatanea, Burlet, Limal, Mangue 1.

La finalul meciului, antrenorul celor de la SCM, Bogdan Burcea, a declarat: „În primul rând remarc publicul, senzaţional. Craiova este o echipă încăpăţânată, care nu s-a predat. Meciurile trecute m-am tot abţinut să nu laud fetele, dar am văzut o echipă mare, Craiova, care a învins o formaţie valoroasă. Nu cred că este rezolvată calificarea. Sper ca şi în ultimul meci fetele să se comporte la fel. Brest a câştigat nemeritat acolo. Îmi felicit fetele, spectatorii, sponsorii, clubul, tot ce a răsuflat lângă această echipă. Le spuneam unor prieteni că la patru goluri pentru ele simţeam cum sala cade pe mine, Aşa ceva nu am trăit decât acum şase sezoane, când Oltchim juca, tot cu Pineau în echipă, la Craiova. Înseamnă că munca fetelor e apreciată şi sunt motive de bucurie”.

În urma acestui rezultat, clasamentul grupei A arată astfel: 1. Brest 6 puncte, 2. SCM Craiova 6, 3. Kuban 4, 4. Randers 2. În ultima rundă se vor juca partidele: Randers – SCM Craiova şi Brest – Kuban (11 februarie). Partida Kuban Krasnodar – Randers din cadrul etapeia 5-a s-a jucat duminică seara.

Politica