joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Naționala României U18- Vadasis, al treilea craiovean la lot

Fundaș stânga al echipei U19 de la CSU Craiova, Hristos Vadasis se va alătura luni lotului la Under 18 antrenat de Florin Bratu.

După Marian Șerban și Valentin Mihăilă, a venit rândul unui alt junior de perspectivă să fie convocat sub tricolor: fundașul Hristos Vadasis. În acest moment, din lotul convocat de Florin Bratu se regăsesc trei fotbaliști ai CSU Craiova, campioni naționali în Liga Elitelor Under-17 vara trecută, după 3-2 cu Dinamo. Vadasis (foto – la minge), Șerban și Mihăilă se vor reuni alături de restul lotului la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia luni, pe data de 5 februarie 2018, urmând ca trei zile mai târziu să decoleze cu destinația Valencia, pentru un turneu amical, unde România U18 are programate trei jocuri de verificare după cum urmează România – Norvegia (9 februarie 2018, ora 16.00), România – Polonia (11 februarie, ora 18.00) și România – Cehia (13 februarie, ora 15.00).

Aceste amicale sunt o primă etapă de pregătire pentru naționala juniorilor născuți începând cu 1 ianuarie 2000 care va debuta în preliminariile Campionatului European U19 în toamna acestui an. România face parte dintr-o grupă alături de Bulgaria (gazdă), Grecia și Gibraltar. Vor merge mai departe la Turul de Elită, ultimul înainte de Euro, primele două clasate. Campionatul European 2019 va avea loc în Armenia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Schimbări tehnice la U17

Fosta glorie a „Craiovei Maxima”, Aurel Țicleanu este noul coordonator al naționalei U17 a României, urmând să colaboreze cu antrenorii Adrian Văsâi și Mihai Ianovschi Jr. Decizia vine ca urmare a unei analize făcute în cadrul Comisiei Tehnice a FRF, după turneul amical din Turcia, acolo unde echipa antrenată de Sorin Colceag și în care a jucat titular în ambele meciuri și atacantul de al CSU, Jovan Markovic, a pierdut primul meci contra reprezentativei Semilunei cu scorul de 6-2 și a remizat în al doilea joc contra aceleiași formații, 0-0. În urma acestor rezultate Federația Română de Fotbal l-a anunțat pe Colceag că nu va mai ocupa funcția de selecționer al reprezentativei U17 a României, formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2001.

Țicleanu și colaboratorii săi vor începe lucrul odată cu următoarea acțiune a echipei naționale U17, care va avea loc în Cipru, acolo unde tricolorii vor disputa două meciuri amicale cu reprezentativa gazdă, pe 27 februarie și 1 martie.

Politica