vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cazul polițistului împușcat de iubită: S-au consumat băuturi alcoolice. Pistolul nu avea piedică, a fost tras un singur glonț

Procurorii olteni fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă, în cazul poliţistului SCCO Bogdan Dumitrescu, care noaptea trecută a fost împuşcat, accidental, de iubita sa. Anterior incidentului, cei doi fuseseră în vizită la un alt cuplu, unde consumaseră şi băuturi alcoolice. Anchetatorii au mai stabilit că pistolul nu era din dotarea omului legii ci personal, deţinut legal, însă nu avea piedică.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa, a declarat că informaţiile iniţiale au fost că s-a produs o crimă. „Am hotărât să preluăm noi cazul, deşi informaţiile erau foarte sumare în sensul că s-a întâmplat o crimă – aşa ni s-a spus – în domiciliul acelui ofiţer de poliţie din cadrul SCCO. Nu ştiam foarte multe detalii: ştiam că în locuinţă au fost doar el şi prietena şi atunci, pentru că nu ştiam dacă a fost o ceartă între ei, adică dacă a fost o faptă intenţionată sau din culpă, am hotărât să preluăm noi dosarul. L-am înregistrat pe rolul acestei unităţi de parchet pentru tentativă la infracţiunea de omor. În această dimineaţă, am schimbat însă încadrarea juridică în infracţiunea de vătămare corporală din culpă. Precizez că poliţistul nu a murit, împuşcătura nu a fost mortală, el este în comă şi acum la spitalul din Craiova, situaţia lui fiind critică”, a declarat procurorul. Ea a adăugat că nici iubita poliţistului nu a putut fi audiată de anchetatori, aflându-se într-o stare de agitaţie.

„N-am reuşit să-l audiem pentru că era în convulsii, dar nici pe prietena lui, potenţiala autoare. Ea era în stare de şoc, cu un comportament destul de agitat, o stare pe care nu ne-am explicat-o iniţial pentru că profera injurii tuturor celor din jur. Ne-a fost imposibil să o audiem, cred că este într-o stare de şoc şi aşteptăm să i se administreze calmante să vedem cum evoluează lucrurile”, a arătat prim-procurorul PT Olt. Anca Anuţa a confirmat că cei doi consumaseră băuturi alcoolice, înainte de incident, fiind prelevate probe biologice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu mă pot pronunţa dacă se aflau în stare de ebrietate, însă am prelevat şi probe de sânge, şi probe de urină pentru a stabili starea din acel moment. Cert este că s-a consumat băuturi alcoolice, pentru că la cercetarea la faţa locului s-a găsit şi o sticlă de bătură”, a declarat Anuţa.

Anchetatorii au audiat, până acum, cuplul cu care poliţistul şi iubita sa îşi petrecuseră seara. Aceştia au relatat că între Bogdan Dumitrescu şi femeie nu existau tensiuni.

„Doar ei doi erau în locuinţă. S-au audiat doi martori. În prealabil, cei doi au mers în vizită la nişte prieteni, unde au mâncat cina şi s-au consumat şi băuturi alcoolice, după care au plecat. În momentul în care s-a întâmplat fapta, erau doar ei în domiciliul lui. După ceea ce s-a întâmplat, tânăra a sunat acei prieteni la care mersese în vizită şi aceştia sunt martori cheie, care ne-au putut da detalii. Ne-au spus că relaţia dintre ei nu a fost una tensionată nici pe parcursul vizitei, nici ulterior, când au plecat. Aşadar, din aceste informaţii pe care le deţinem până în prezent nu putem aprecia că fapta s-a comis cu intenţie. Nu era o relaţie veche, era o relaţie destul de fragedă”, a mai afirmat procurorul.

Anchetatorii au solicitat o expertiză balistică, iar concluziile preliminare arată că glonţul a penetrat, diagonal, craniul bărbatului. Procurorul Anca Anunţa a declarat că arma nu avea piedică.

„A fost tras un singur glonţ, arma fiind personală, deţinută legal, nu din dotare. Este un pistol şi recunosc că n-am văzut nici eu, până acum, nu are piedică, nu este prevăzut cu o piedică. A fost o singură împuşcătură, accidentală din informaţiile pe care le avem, din spate spre lateral. Primul impact a fost în mâna autoarei, glonţul a penetrat mâna şi mai departe craniul victimei. Glonţul a străpuns craniul cumva diagonal. Încă nu s-a făcut expertiza balistică”, a mai spus reprezentantul Parchetului.

Politica