marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Teodorovici: Formularul 600 nu mai trebuie depus

Românii nu mai trebuie să depună Formularul 600, în condiţiile în care Guvernul va găsi soluţii în acest sens, a anunţat marţi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Premierul Viorica Dăncilă le-a cerut miniştrilor, luni seară, în prima întâlnire în această nouă formulă a Guvernului, să prezinte în fiecare lună un raport privind stadiul implementării programului de guvernare pentru fiecare minister, avertizându-i că va fi „foarte exigentă” în privinţa îndeplinirii măsurilor din program.

De asemenea, ea i-a solicitat ministrului Finanţelor, Eudgen Teodorovici, să prezinte până marţi soluţia pentru rezolvarea problemei privind formularul 600.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”La şedinţa de Guvern de mâine, va fi discutată o OUG prin care vom amâna acest formular până la final de martie, timp în care vom încerca să găsim cea mai bună soluţie pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple. În această perioadă, nimeni nu mai trebuie să mai depună acest formular. (…) Noi spunem clar că vom găsi o soluţie pentru a nu se mai depune acest formular. Nu are rost ca cineva să mai stea pe drumuri pentru a depune un astfel de formular”, a declarat Teodorovici marţi.

Luni, după audierea sa în Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Teodorovici a afirmat că Declaraţia 600 ar putea fi unită cu Declaraţia 200.

Ministerul Finanţelor a postat în urmă cu o săptămână pe site proiectul de OUG care amână până la 1 martie termenul de depunere a Declaraţiei 600. Actul normativ are un articol unic care modifică două alineate din Codul Fiscal.

„Articol unic – Termenul prevăzut la art.148 alin.(3) şi art.170 alin. (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, se prorogă până la 1 martie 2018”, se arată în document.

news.ro

Politica