joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Profesorul Ion Dogaru, fondatorul Facultăţii de Drept din Craiova, donează 4.000 de cărţi de specialitate bibliotecii insituţiei

Dublu eveniment la Facultatea de Drept din Craiova. Astăzi, de la ora 11, instituţia de învăţământ superior găzduieşte Masa rotundă cu tema „Cartea juridică și donatorii de carte – piloni ai evoluției Lumii Dreptului”. Cu această ocazie, prof univ. dr. Ion Dogaru, fondatorul Facultății de Drept, donează bibliotecii acestei instituții peste 4.000 cărți de specialitate. Tot astăzi are loc lansarea lucrării monumentale, însumând 14 volume, a lui Dimitrie Alexandresco, proiect de reeditare, de anvergură al Editurii Universul Juridic din București.

La Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova va fi inaugurat, astăzi, Fondul de Carte “Ion Dogaru”. Fondatorul facultăţii donează bibliotecii instituţiei peste 4.000 de cărţi de specialitate. Din 1996, prof. Univ. dr. Ion Dogaru a adunat carte juridică veche şi astăzi biblioteca sa juridică numără aproximativ 4.500 de exemplare.
Profesorul a reuşit să salveze astfel lucrări monumentale, adevărate repere în istoria literaturii juridice franceze de după anul intrării în vigoare a Codului civil francez (1804) și până la cel de-al Doilea Război Mondial, dar şi din literatura juridică a altor ţări.
Deşi i s-au făcut propuneri de vânzare a cărţilor din biblioteca personală, ori de donare către mari biblioteci din ţară, profesorul Ion Dogaru a preferat să înzestreze facultatea pe care a fondat-o.
Tot astăzi, în cadrul Mesei rotunde cu tema „Cartea juridică și donatorii de carte – piloni ai evoluției Lumii Dreptului”, la Facultatea de Drept va fi lansată lucrarea „Explicațiunea teoretică și practică a Dreptului Civil Român”, autor Dimitrie Alexandresco.
Organizatorii evenimentelor sunt Biblioteca Universității din Craiova, Facultatea de Drept a Universității din Craiova, Instititul de Cercetări Juridice Acad. Andrei Rădulescu, Baroul Dolj și Centrul de Studii și Cercetări de Drept Privat, în parteneriat cu editura Universul Juridic.
La evenimente vor lua parte, între alţii, prof. univ. dr. Victor Spinei – Vicepreședintele Academiei Române, prof. univ. dr. Ion Gugeac – Vicepreședinte al Academiei de Știinte din Republica Moldova, prof. univ. dr. Mircea Duțu – Directorul Institutului de Cercetări Juridice Acad. Andrei Rădulescu, prof. univ. dr. Ovidiu Predescu – Directorul Publicațiilor Dreptul, prof. univ. dr. Nicolae Popa, prof. univ. dr. Ion Craiovan.

Politica