vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

2017 – un an dificil şi plin de evenimente pentru jandarmii doljeni

Comandanţii celor două unităţi de jandarmi din Craiova au prezentat, vineri, un bilanţ al activităţilor desfăşurate anul trecut. Şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, generalul de brigadă Constantin Florea, a afirmat că anul 2017 a fost unul care a necesitat mai multe eforturi ca urmare a pierderilor de personal.
„Anul 2017 a reprezentat pentru unitate o perioadă de mari eforturi colective dar mai ales şi individuale care au potenţat îndeplinirea misiunilor încredinţate în condiţiile unor pierderi de personal datorate, în mare măsură, pensionărilor. A reprezentat perioada în care, în contextul derulării unor evenimente publice de amploare, ce au determinat angajarea întregului potenţial operativ al unităţii, gradul de rezilienţă al structurilor unităţii a fost unul pe măsură, determinând punerea în valoare a tuturor calităţilor profesionale ale personalului unităţii”, a declarat General de brigadă dr. Constantin Florea, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj.
Jandarmii doljeni au asigurat ordinea publică la protestele ce au avut loc în Craiova, ori la manifestări sportive, culturale, ori religioase. În aceste misiuni au fost constate 5 infracţiuni şi au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale. Nu a fost însă nevoie de acţiuni de restabilire a ordinii publice.
Jandarmii doljeni au acordat sprijin poliţiştilor pentru menţinerea ordinii publice, dar i-au sprijinit şi în diferite acţiuni de combatere a faptelor antisociale şi au cooperat cu DIICOT şi BCCO Craiova, efectivele unităţii participând la acţiuni comune, în special pe linia combaterii traficului ilicit de droguri şi substanţe halucinogene, ori pentru combaterea evaziunii fiscale generate de grupuri infracţionale organizate, fiind constatate 37 de fapte de natură penală potrivit prevederilor Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului ilicit de droguri, cu 44 autori.
Pe de altă parte, anul trecut, jandarmii doljeni au făcut donaţii în valoare totală de aproape 60.000 lei pentru sprijinirea atât a colegilor, care au avut nevoie, cât şi a altor persoane din judeţ.
Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a fost angrenată în diverse misiuni în mai multe judeţe din ţară, dar şi în Capitală.
„Anul 2017 a fost unul destul de încărat pentru Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova prin prisma dinamicii misiunilor executate. Am început anul 2017 în forţă, din prisma misiunilor de asigurare a ordinii publice. Ştiţi foarte bine evenimentele care s-au desfăşurat în Capitală, în luna februarie. Instituţia noastră a participat la misiunile de asigurare a ordinii publice cu ocazia acestor manifestări publice pe o perioadă de 12 zile cu un efectiv de 150 de jandarmi”, a declarat maior Cosmin Mirea, împuternicit comandant al Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.
Jandarmii Grupării au asigurat măsuri de ordine publică la manifestări sportive din mai multe judeţe şi au sprijinit poliţiştii de frontieră din zona de vest.
Pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, în toate cele 348 infracţiuni, cu 315 autori, constatate în mod independent de structurile unităţii, cadrele compartimentului s-au implicat activ, atât din punct de vedere al întocmirii unor acte premergătoare complexe, cât şi al coordonării activităţilor specifice referitoare la probarea faptelor penale, a raportat Gruparea.
Jandarmii Grupării Mobile Craiova au fost implicaţi anul trecut în mii de misiuni în cooperare cu Poliţia, DIICOT, ori organele silvice.

Politica