joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţia, fără bani de curăţenie? Agenţii, „rugaţi” să participe la cheltuieli cu câte doi lei, lunar

Un afiş prin care angajaţilor Poliţiei municipiului Slatina li se cere să contribuie lunar cu câte doi lei pentru serviciile de curăţenie din instituţie a ajuns în atenţia liderilor sindicali ai agenţilor. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt spun că vor face anchetă în acest caz.

2-lei-ipj-oltAfişul cu pricina ar fi fost fotografiat de mai mulţi locuitori ai Slatinei, pe holul sediului Poliţiei, iar imaginile au fost trimise sindicatului Europol.

Dacă în anul 2018 „menegerii” au ajuns să ceară fără scrupule bani subalternilor pentru a face curățenie în sediul Poliției, care este până la urmă proprietatea statului, asta arată colapsul în care a ajuns instituția Poliției Române.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un asemenea anunț am primit de la cetățenii din Slatina care au fotografiat panoul din holul Poliției Slatina unde scria negru pe alb și cu mai multe semne de exclamare că polițiștii sunt „rugați” să decarteze 2 lei șefilor pentru plata lunară a curățeniei. Nu discutăm aici de valoarea modică a sumei, ci de principii. De faptul că polițiștii, în calitate de angajați, susțin financiar funcționarea sistemului. Ne întrebăm cum ar fi dacă spre exemplu conducerea unui supermarket ar începe să le ceară angajaților sume de bani pentru a face curățenie în magazin printre rafturi sau pentru a plăti diferite alte servicii?!”, se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Europol.

 

Liderul de la Olt al sindicatului, Alen Nuţu, spune că cel care a făcut anunţul trebuie să şi-l asume.

A fost fotografiat de mai mulţi cetăţeni din muncipiul Slatina şi trimis pe adresa de mail a organizaţiei noastre sindicale. Oamenii nu ştiu daca l-au luat în râs sau l-au considerat ca şi normal, dar am fost sesizaţi de cetăţeni de acest aspect care presupun că nu le-a plăcut. Ca atare, am luat atitudine şi am publicat pe site-ul nostru. Nu e vorba de o sumă exorbitantă, e vorba de o sumă derizorie, dar gestul în sine a deranjat mai mulţi colegi de-ai mei pentru că subfinanţarea noastră e în continuare susţinută din banii poliţiştilor. Presupun că lipsa fondurilor din cadrul ministerului a dus la acest aspect… dar credeţi că este legal ceea ce fac? Presupun că cel care a făcut anunţul şi l-a publicat trebuie să îşi asume. Dar este legal? Legal nu este, a declarat Alen Nuţu, preşedintele Sindicatului Europol Olt.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt spun că se vor face verificări în acest caz.

În urma apariţiei pe site-ul sindicatului Europol privind solicitarea conducerii municipiului Slatina către poliţiştii din subordine de a contribui financiar în mod voluntar cu suma de 2 lei lunar facem precizarea că şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt a dispus efectuarea de verificări în acest sens”, a afirmat Iulian Nicolae, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Sindicaliştii de la Europol au mai precizat că au trimis imaginea cu pricina şi ministrului de Interne, Carmen Dan, „poate are ea mărunt 2 lei să le dea șefilor de la Poliția Slatina!”

Politica