sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dică, la Pandurii

Aflat în discuții cu oficialii de la Târgu Jiu încă de luna trecută, Emil Dică a acceptat, zilele trecute, postul de director sportiv la Pandurii

În sezonul 2001-2002, pe când echipa se afla în Divizia B, Emil Dică a jucat 23 de meciuri pentru Pandurii Târgu Jiu, unde fusese împrumutat de FC Argeș. Echipa gorjeană încheia campionatul respectiv pe locul 9 în seria a II-a. În vârstă de 35 de ani, Dică a jucat, în turul sezonului actual, la Național Sebiș, în Liga 3, iar acum se va ocupa de campania de achiziții, în speranța că Pandurii va evita retrogradarea.

Emil Dică este noul director sportiv al clubului. Toţi trebuie să avem un început, iar nouă ne trebuie acum oameni care sunt la început de drum, pentru că aceia care au fost la sfârşit de drum au terminat clubul. Toate transferurile din această perioadă îi aparţin lui Dică. El va aduce jucătorii care i-au lipsit lui Adrian Bogoi. Îi vom păstra pe cei care vor confirma şi vom definitiva lotul. Marţi (n.r. – astăzi) vom avea primul meci amical, împotriva echipei din Bălești”, a declarat principalul creditor al clubului, Marin Condescu, făcând referire, în principal, la Narcis Răducan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta fusese taxat și de Mihai Răduț, jucător ajuns între timp în Polonia, la Lech Poznan.

Cum e posibil ca la Pandurii, un club în insolvenţă, conducătorii să aibă salarii mai mari decât jucătorii? 8, 9 sau 10 mii de euro net pe lună! Şi vin, se uită în ochii tăi şi spun: «facem tot ce putem ca să vă dăm banii!» Apoi, se trezesc cu un milion şi ceva de euro în conturile clubului şi îi fac praf pe toţi”, afirma Răduț.

Între timp, echipa gorjeană a ajuns pe penultimul loc în Liga 2, dar Condescu nu are emoții în privința retrogradării: “Valoarea lotului nostru nu este pentru retrogradare. Noi, în linii mari, am păstrat aceeaşi echipă, am adus un portar, un fundaş central sau închizător, un mijlocaş şi un atacant. Sperăm să rezolvăm problema posturilor deficitare”.

Salvarea ar putea veni de la Dodoi

Pandurii are în prezent conturile goale și nu își permite să plece în cantonament. Salvarea ar putea veni din transferul atacantului de 19 ani Gabriel Dodoi, dorit chiar de liderul Ligii I, CFR Cluj.

Dodoi este posibil să fie dorit și de alte echipe, nu doar de CFR. Dar, deocamdată, la club nu a venit nici o ofertă concretă de transfer. Săptămâna aceasta precum și cea viitoare, așteptăm să vină la Târgu Jiu 5 sau chiar 6 jucători noi. Ne trebuie un plus de maturitate în joc, pentru că avem prea mulți tineri în echipă. Preconizam 6-7 meciuri amicale pentru această perioadă de pregătire. Am luat deja legătura cu echipele din Bălești, Filiași, Reșița și Horezu, cu ultima perfectând un joc pe data de 14 februarie. Normal că ne dorim și amicale cu echipe de Liga 2, dar în zona noastră nu sunt adversari din acest eșalon și nu ne putem permite să mergem în altă parte să jucăm”, a dezvăluit antrenorul Adrian Bogoi.

Politica