vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Deszăpezire fără bătăi de cap în Craiova. Bălțile rămân însă o problemă a urbei

Autoritățile locale se declară mulțumite de felul în care s-a acționat pentru a preveni problemele cauzate de căderile de zăpadă din noaptea de duminică spre luni. Cei responsabili susțin că s-a acționat la timp acolo unde a fost cazul, tocmai pentru ca nicio zonă a urbei să nu aibă de suferit. Topirea zăpezii a creat însă nervi în rândul pietonilor și al șoferilor, bălțile de câțiva centimetri adâncime fiind în mai tot orașul.

Referitor la deszăpezire, s-a acționat atât pe arterele principale cât și pe trotuare și unele zone periferice.

Operațiunea de deszăpezire a fost bine coordonată în cursul nopții de duminică spre luni. Duminică seara, începând cu orele 21.00, mașinile au și ieșit pe traseu. A fost pregătit terenul și străzile au fost acoperite cu material antiderapant astfel încât depunerea zăpezii să nu devină o problemă. După o anumită oră s-a intrat în forță pe toate arterele orașului, astfel că luni dimineață municipiul era curățat. În partea a doua a nopții, spre dimineață, s-a intrat pe trotuare, în cartierele mărginașe și pe străzile care nu au asfalt pentru ca fiecare cetățean să beneficieze de deszăpezire. Am primit personal solicitări de la cetățeni și s-a intervenit acolo unde a fost cazul. Nu a fost nicio cădere de zăpadă care să ne sperie și am fi fost pregătiți și pentru situații mai dificile. Să nu uităm că noi avem și un contract de deszăpezire cu mai multe firme la care am apelat pentru câteva utilaje”, a declarat primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Realități diferite

Dacă în cazul zăpezii nu au fost semnalate probleme foarte mari, autoritățile au cam fost depășite de bălțile care s-au format pe carosabil. Deși primarul Craiovei a spus că astfel de situații au apărut în cartiele cu străzi neasfaltate, realitatea de ieri și sesizările cetățenilor par să îl contrazică. O mică Veneție a fost resimțită în multe zone ale municipiului, fie că vorbim de Craiovița Nouă, Parcul Nicolae Romanescu, zona Consul sau tronsoane de pe strada ce leagă centrul Craiovei de zona Gării.

Acele bălți existente sunt în general în zonele unde sunt străzi neasfaltate. Sunt și pe străzile asfaltate, este adevărat, acolo existând locuri de scurgere a apei, care probabil că au înghețat. A fost anunțată Compania de Apă pentru a interveni să dezghețe acele guri de scurgere pentru a nu mai fi probleme. Compania de Apă a ieșit pe traseu pentru remedierea problemei”, a conchis edilul Craiovei.

Politica