joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jandarmeria Mehedinți a prezentat bilanțul pe anul trecut

La sfârșitul săptămânii trecute, în sala Palatului ,,Theodor Costescu” din municipiul Drobeta Turnu Severin, s-a desfășurat ședința de ,,Evaluare a activităţii desfăşurate și a rezultatelor obținute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi în anul 2017”.

În prezența invitaților, autorităților publice locale și reprezentanţilor structurilor cu care Jandarmeria Mehedinţi cooperează pentru îndeplinirea misiunilor specifice, au fost prezentate sintetic activitățile organizate, misiunile executate și rezultatele obținute în perioda analizată, precum și principalele direcții de acțiune pentru anul 2018.

Pentru asigurarea unui climat de normalitate cu ocazia desfășurării unor manifestări și adunări cu public numeros, structurile Jandarmeriei Mehedinţi au executat un număr de 635 misiuni de asigurare a ordinii publice. Pe segmentul de menținere a ordinii și siguranței publice, Inspectoratul a participat la un număr de 8.896 misiuni de menţinere (555 independente, 8.341 misiuni executate în sistem integrat), în care au fost angrenați 12.589 jandarmi. Pe timpul misiunilor desfăşurate, au fost constatate 178 fapte de natură penală (91 constatate în mod independent, cu 74 de autori identificați și 87 în cooperare cu Poliția, fiind depistați 83 autori). Au fost aplicate un număr de 1.585 sancţiuni contravenţionale, ce au constat în 1.003 amenzi contravenţionale şi 582 avertismente. În ceea ce privește paza și protecția instituţională, supravegherea şi ordinea publică în zona obiectivelor din competenţă, s-a asigurat paza unui număr de 24 obiective, fără a fi înregistrate evenimente negative sau situaţii de penetrare a obiectivelor sau a dispozitivelor de pază şi protecţie. Au fost organizate şi s-a asigurat paza unui număr de 37 transporturi de valori, 24 transporturi speciale şi 758 transporturi de corespondenţă clasificată. O atenție deosebită a fost acordată activității de prevenire și combatere a faptelor antisociale, în perioada analizată fiind desfăşurate un număr de 190 activităţi de prevenire dintre care 3 acţiuni de prevenire şi combatere a consumului de droguri, ce au fost executate în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mehedinţi, 70 de acțiuni de prevenire a violenței în școli, 108 acțiuni de prevenire a faptelor antisociale și a criminalității stradale, precum și 9 acțiuni pe linia prevenirii violenței în sport în apropierea arenelor sportive. La nivelul inspectoratului s-au primit spre executare un număr total de 770 mandate de aducere, 240 mandate fiind materializate prin însoţirea persoanei la instanţa de judecată, iar 530 mandate s-au materializat prin întocmirea de procese verbale. Mandatele de aducere au fost executate în 42 de localități. În baza planurilor de colaborare/cooperare încheiate cu alte instituții pe diferite domenii de interes, au fost executate un număr de 200 acţiuni (cu Poliţia, executori judecătoreşti, structuri M.A.I., organele care gestionează activitatea silvică, etc), în executarea cărora au fost implicați un număr de 726 jandarmi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica