Actualitate, Mehedinți, Oltenia

Severin: Primarul Screciu are buget mic și proiecte mari

Cu bani puțini la buget are ambiția să le facă pe toate. Primarul Severinului, Marius Screciu, va avea în anul 2018 un buget de aproximativ 100 milioane lei, mai mic decât cel de anul trecut. Cea mai mare parte a acestei sume –aproximativ trei sferturi – urmează să fie folosită pentru cheltuielile de funcționare-salarii, salubrizare și alte activități care țin de gospodărire. Primarul Marius Screciu a precizat că, deși bugetul primăriei este unul mic, investițiile din municipiu vor continua, cele mai multe având susținere financiară guvernamentală și europeană: ,,Bugetul primăriei este de peste 100 milioane lei, din care cea mai mare parte merge către cheltuieli legate de funcționare, avem însă și bani pentru investiții, am asigurat și banii pentru cota de cofinanțare a proiectelor pe care le are primăria în derulare. Vorbim aici despre finalizarea lucrărilor de modernizare a bulevardelor Tudor Vladimirescu, Porțile de Fier și Splai Mihai Viteazu. Am prevăzut și cota de cofinanțare pentru asfaltările din Schela și Gura Văii precum și cota noastră de cofinanțare pentru dotare și reabilitare școli. Am prins de asemenea bani și pentru studiile de fezabilitate necesare în vederea accesării de bani europeni”, a declarat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Apar 50 de locuri noi de muncă pentru o fabrică de înghețată

Totodată, primarul Severinului a anunțat că se caută soluții pentru creșterea veniturilor la bugetul local. În acest sens, municipalitatea este în discuții avansate cu mai mulți potențiali investitori, interesați să își deschidă aici afaceri care vor genera câteva sute de noi locuri de muncă. Aceste investiții se traduc în venituri importante la bugetul local.

Sunt discuții avansate cu firme care doresc deschiderea aici a unor puncte de lucru în domeniul producției auto, dar și investitori mai mici, interesați să dezvolte afaceri în Severin.

,,Am primit o solicitare din partea unui investitor care dorește concesionarea unui teren din partea primăriei în vederea deschiderii aici a unei fabrici de înghețată care va avea aproximativ 50 de angajați. Drobeta Turnu Severin nu duce lipsă de locuri de muncă. Duce lipsă de locuri de muncă bine plătite, iar noi facem eforturi să atragem cât mai mulți investitori astfel încât să se creeze o concurență între investitori întrucât atunci când există mediu concurențial, automat, cine plătește mai bine are angajați cine nu, nu”, a precizat Marius Screciu.

În anul 2018 vor demara lucrări majore în domeniul modernizării infrastructurii rutiere în cartierele mărginașe ale orașului. Totodată, până la vară vor fi gata și lucrările de asfaltare a bulevardului Tudor Vladimirescu, Splai Mihai Viteazu și bulevardul Porțile de Fier.

Previous ArticleNext Article
Comentarii
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE