joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

#slatina650. Slătinenii primesc cărţi poştale aniversare

31.000 de cărţi poştale aniversare, la împlinirea a 650 de ani de la prima atestare documentară a Slatinei, au început să fie distribuite de municipalitate în cutiile poştale ale slătinenilor.

Cartea poştală cuprinde opt imagini reprezentative cu municipiul Slatina, ordonate cronologic: Podul de peste Olt (sec. XIX), Biserica Sfântul Gheorghe sau Biserica Ionaşcu (1920), Palatul Băncii şi Terasa „Oltul” (1950), Cartier de locuinţe (1960), Hotel Parc (1975), Intersecţia ACR (1975), Cartierul de locuinţe Crişan II (2015) şi Bulevardul A.I. Cuza (2017).

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că prin acest mic gest municipalitatea vrea să implice toţi cetăţenii oraşului în manifestările din perioada 20-24 ianuarie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vrem ca această carte poştală aniversară să ajungă la fiecare slătinean în parte. Oamenii pot să o păstreze, să le rămână în familie ca un suvenir peste negura timpului”, a afirmat Emil Moţ.

În perioada 20-24 ianuarie, Slatina sărbătoreşte 650 de la prima atestare documentară, municipalitatea organizând o serie de evenimente cu această ocazie.

Documentul original de atestare a oraşului, în faţa slătinenilor

Pe de altă parte, documentul original, în care este consemnat pentru prima dată în istorie numele Slatinei, ajunge, vineri, la Slatina, urmând a fi expus în holul primăriei, pe durata manifestărilor din perioada 20-24 ianuarie.
Primarul Slatinei, Emil Moţ, a afirmat că documentul, păstrat la Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Brașov, va fi adus vineri, de reprezentanţii Arhivelor Olt. Slătinenii îl pot vedea sâmbătă, începând cu ora 10.00, la sediul Primăriei Slatina, unde va avea loc și ceremonia de deschidere a evenimentului „Slatina 650”.

În premieră, documentul în care se menţionează pentru prima dată numele Slatinei va ajunge în municipiul nostru. Îl vom amplasa într-o vitrină, în holul primăriei, unde va fi păzit de jandarmi îmbrăcaţi în uniforme festive. Pe această cale, invit toţi slătinenii să ia parte la ceremonia de deschidere a sărbătorii a 650 de ani de la prima atestare documentară a Slatinei, după care pot să vadă cu ochii lor acest document”, a declarat Emil Moţ.

Politica