marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Prefectul ţine şedinţe în judeţ

Şedinţa Colegiului Prefectural se va desfăşura, săptămâna viitoare, în incinta sediului Primăriei Corabia, potrivit unui comunicat remis de prefectură.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată „în vederea asigurării eficiente a coordonării activităţii serviciilor publice deconcentrate, știut fiind că unele dintre acestea au puncte de lucru și în teritoriu”. Astfel, ședința Colegiului Prefectural se va desfășura, în data de 22 ianuarie 2018, ora 11.00, în sala de ședințe a Primăriei orașului Corabia.

Considerăm că prin această acțiune, cu caracter de noutate la nivelul Colegiului Prefectural, analiza stadiului implementării programelor, politicilor, strategiilor şi planurilor de acţiune la nivelul localităţilor va conduce, cât mai clar, la identificarea nevoilor și dificultăților cu care se confruntă serviciile publice deconcentrate, dar și autoritățile locale, propunând astfel măsuri reale în vederea îmbunătăţirii activităţii”, se arată în comunicatul citat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului mai spun că întâlniri în teritoriu ale Colegiului Prefectural vor avea loc pe tot parcursul anului 2018, la lucrările acestuia urmând a fi invitați și primarii localităților din zonele respective.

Pe ordinea de zi a ședinței Colegiului Prefectural din 22 ianuarie 2018 se vor regăsi: Raport privind activitatea desfăşurată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt în anul 2017; Informare privind derularea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023, la nivelul lunii decembrie 2017, în județul Olt, conform Hotărârii Guvernului nr. 640/2017; Stabilirea programului orientativ al şedinţelor de lucru ale Colegiului Prefectural pentru anul 2018; Informare privind proiectele autorităţilor administraţiei publice locale finanţate din fonduri europene şi de la bugetul de stat în cadrul programelor naţionale; Lucrările de întreţinere executate pe drumurile naționale din judeţul Olt în anul 2017 și valoarea acestora, precum şi lucrările ce urmează a fi executate în anul 2018 și suma estimativă a acestora; Atribuții și responsabilități privind gestionarea fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală.

O altă acțiune ce se va desfășura în teritoriu, în cursul anului 2018, vizează organizarea unor întâlniri de lucru ale Instituției Prefectului – Județul Olt și instituțiilor publice deconcentrate cu primarii și angajații autorităților administrației publice locale, precum și susținerea de audiențe cu cetățenii.

Politica