marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bătuți măr de turci

În primul joc, din dubla cu Turcia, „tricolorii” mici și-au arătat limitele după pauză, iar experimentele lui Colceag au dus al un rezultat rușinos

Începutul de an nu este sub cele mai bune auspicii pentru naționala U17 a României, grupare care pregătește calificarea la Euro 2018. În primul amical al anului selecționata noastră a pierdut cu 6-2 prima partidă amicală disputată împotriva reprezentativei similare a Turciei. Pentru naționala noastră au înscris Mitrea (29) și Iulian Ilie (52). Antrenorul Sorin Colceag a analizat imediat după meci partida făcută de tricolori.

Această partidă ne-a arătat că avem în continuare multe minusuri care trebuie rezolvate până la Turul de Elită”. Din păcate eșecul s-a datorat în mare parte prestației sub orice critică a portarului de la FC Ausburg, Luis Ludoșan, un uriaș de aproape 2 metri, dar și a evoluției deloc convingătoare a unor jucători care se află la cluburi cu nume de pe plan european: Gabriel Boloca (Juventus Torino), Darius Ghindovean (MSV Duisburg), Alex Dumitru (Atletico Madrid) și Vlad Mitrea (Inter Milano). Nici atacantul de la CSU Craiova, Jovan Markovic nu a ieșit prea mult în evidență, însă scorul dezastruos s-a realizat în repriza a doua, la pauză turcii conducând cu 2-1.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totuși, tricolorii vor putea să șteargă impresia din primul meci și să-și ia revanșa, azi, de la ora 11, când se va disputa cea de-a doua partidă amicală dintre cele două selecționate. Dacă nu vor realiza un meci bun azi e greu de crezut că șansele de calificare la Euro vor fi mari. Aceste două meciuri din Turcia reprezintă penultima acțiune înainte de Turul de Elită, la care România U17 va participa la turneul de Elită din Ungaria, unde va juca împotriva Israelului (22 martie), Ungariei (25 martie) și Sloveniei (28 martie).

U21, amical pe 24 martie cu Anglia

Tot în luna martie, când reprezentativa Under 17 va juca în turul de Elită, juniorii U21 vor disputa un joc de pregătire împotriva Angliei. Meciul României contra generației care a câștigat Campionatul Mondial U20 în 2017 este programat sâmbătă, 24 martie, de la ora locală 17.15 (19.15 ora României), pe stadionul „Molineux”, unde Wolverhampton Wanderers (locul 1, liga a 2-a din Anglia) își dispută jocurile de pe teren propriu.

În acest an România U21 mai are de jucat 4 meciuri de calificare pentru Euro 2019, după cum urmează: Portugalia – România (7 septembrie 2018), România – Bosnia-Herțegovina (11 septembrie), România – Țara Galilor (12 octombrie) și România – Liechtenstein (16 octombrie).

Până acum tricolorii U21 au jucat următoarele meciuri: Liechtenstein – România 0-2, Bosnia-Herțegovina – România 1-3, România – Elveția 1-1, Elveția România 0-2, România – Portugalia 1-1 și Țara Galilor – România 0-0. România U21 este pe primul loc în grupa de calificare, având 12 puncte, urmată de Bosnia-Herțegovina – 9 și Portugalia -7, Țara Galilor – 7, Elveția – 7 și Liechtenstein – 0.

Politica