joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Satelitul”, decimat de împrumuturi

Clasată pe locul secund în C4, CSU 2 Craiova întărește, cu piese de bază din tur, două grupări din liga secundă.

Obiectivul nostru primordial este să formăm jucători pentru prima echipă”, declara, atât la startul cât și în timpul sezonului, antrenorul de la CSU 2 Craiova, Cornel Papură. Mare adevăr a spus tehnicianul craiovean, pentru căsatelitul” nu se va mai baza în retur pe 3 piese grele: Raul Hreniuc, Alex Popescu și Robert Petre. Primii doi se antrenează cu divizionara secundă Academica Clinceni și sunt mari șanse să semneze cu ilfovenii, iar Petre va juca sub comanda lui Emil Săndoi în Trivale. Tot la piteșteni va rămâne în continuare și Radu Bîrzan, junior al CSU, împrumutat la startul sezonului și care are bifat meciuri în eșalonul doi.

Pe lângă cei 4, alți fotbaliști de la gruparea craioveană îngroașă rândurile unor formații din Liga 1 și Liga a 2-a. În capul listei se află Stephan Drăghici, ce va fi în lotul prim-divizionarei Juventus București, iar în „B” vor evolua Sergiu Jurj la Chindia Târgoviște, Ștefan Vlădoiu la Voința Snagov și Alin Manea la Dacia Unirea Brăila. Singurul de care clubul s-a despărțit în această iarnă este Angelo Iuga căruia i s-a reziliat contractul. Astfel, decimată de plecări importante, trupa lui Cornel Papură are o misiune mai grea în returul care va începe pe 3 martie și se va baza pe mulți juniori de la grupa de 2000.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Luni, când și-a reluat pregătirea la terenul sintetic de la Aripile, antrenorii Papură și Gușatu, cărora li s-a alăturat noul antrenor cu portarii Robert Tufiși, s-au bazat pe: Marc, Bobonete și Vrînceanu – portari; Buzan, Al. Dinu, C. Ion, Enache, Borța, Țoiu, Frăsineanu, Trocan, Trancă, Vadasis, Șerban, Ciutică, Constantinescu, Puțaru, Vlădulescu, Zbona, Albăstroiu, Baicu și Nichifor – jucători de câmp. Robert Tufiși, fost ultima dată la CSM Râmnicu Vâlcea, a fost adus pentru a se ocupa de portarii echipei secunde a juniorilor A și B, iar Tibi Lung va urma să pregătească doar la grupele mici.

Infuzia de la juniorii republicani A va slăbi cu siguranță și pe formația lui Florin Șoavă care se luptă pentru primul loc în campionat cu CSS Slatina, cele două echipe urmând să se întâlnească în meci direct pe 10 martie.

Markovic, titular cu Turcia

Atacantul echipei secunde a CSU, Jovan Markovic, a jucat din primul minut al meciului jucat ieri de naționala U17 a României, în deplasare cu Turcia. Meciul a fost câștigat de selecționata turcă scor 6-2 (2-1), golurile României fiind marcate de Mitrea (29) și Iulian Ilie (52). Formula folosită de antrenorul Sorin Colceag a fost: Ludoșan Ilan, Boloca, Niță, Dumitrescu Mărginean Alex Dumitru, Mitrea, Șteau, Ghindovean Markovic. Au mai intrat: Antonio Vlad, Catrici, Georgescu, Ilie, Negrean, Manole și June.

Politica