vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Slatina vrea să crească valoarea terenului din Parcul Industrial Slatina

Municipalitatea va investi, în acest an, aproximativ 160 milioane lei pentru îngroparea liniilor şi stâlpilor de medie tensiune de pe terenul parcului industrial.

 

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, această investiţie va duce la creşterea valorii terenului Slatina Industrial Parc, aproximativ 15 hectare din acesta fiind încă scoase la vânzare.

Totodată, municipalitatea a demarat studiul de fezabilitate pentru introducerea de iluminat public pe strada Milcov, care face legătura oraşului cu Parcul Industrial Slatina.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Directorul Slatina Industrial Parc SA, Florin Bît, a precizat că investiţia este suportată din bugetul municipiului Slatina, lucrările fiind executate de Direcţia Administrarea Străzilor şi Iluminat Public (DASIP).

„Se lucrează la studiul de fezabilitate pentru introducere iluminat public pe strada Milcov, drumul care face legătura oraşului cu Parcul Industrial, unde se află noua fabrică a Prysmian Group. Investiţia este finanţată de consiliul local, urmând a fi executată de Direcţia Administrarea Străzilor şi Iluminat Public”, a afirmat Bît.

Prysmian Group a achiziţionat, printr-un contract de vânzare-cumpărare, nu mai puţin de 17 hectare, în Parcul Industrial Slatina. Tranzacţia a adus în conturile municipalităţii aproximativ 3,4 milioane de lei. Firma italiană este primul locatar al Slatina Industrial Parc şi a început construcţia unei fabrici, în anul 2015, finalizând-o în decembrie 2016.

Prysmian are facilităţi de producţie în mai mult de 50 de ţări cu 80 de fabrici. În prezent, în noua hală de producţie a SC Prysmian din Parcul Industrial se produc aproape cinci milioane de kilometri de cablu pe an, iar în viitor producţia va ajunge la 10 milioane de kilometri de cablu din fibră optică.

Politica