marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ședință la partid, pe tema guvernării. PSD-iștii din Oltenia: Guvernul trebuie să funcționeze ca o echipă unită

PSD a convocat şedinţa Comitetului Executiv Național (CExN) al partidului, luni, la sediul partidului din Kiseleff, după ce mai mulți lideri ai partidului au solicitat acest lucru, în urma ultimelor dispute dintre premierul Tudose şi ministrul de Interne, Carmen Dan, pornite de la cazul polițistului pedofil și a modului în care a fost gestionată situația de reprezentanții Poliției.

„Situația din ultimele zile nu poate așteapta până la CExN de la Iași. Românii așteaptă de la noi predictibilitate și stabilitate, așteaptă punerea în aplicare a programului de guvernare asumat. Guvernul trebuie să funcționeze ca o echipă unită și să își ducă la îndeplinire obiectivul votat de Parlament: o viață mai bună pentru români”, a scris, pe facebook, preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda.
Acelaşi mesaj a fost dat şi de preşedintele PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu: „În cel mai important for de conducere al Partidului Social Democrat, sunt sigur că vom găsi cele mai bune soluții pentru rezolvarea acestor probleme și, împreună, vom reuși implementarea măsurilor din Programul de Guvernare, votate și susținute de majoritatea celor prezenți la vot în alegerile parlamentare din anul 2016. Încrederea necondiționată a cetățenilor în Partidul Social Democrat ne obligă să comunicăm constructiv și împreună să luăm deciziile necesare pentru continuarea dezvoltării țării noastre! Românii și-au pus încrederea în noi și noi avem datoria să nu îi dezamăgim!”
Şi PSD Olt a cerut convocarea CExN. Social-democrații lui Paul Stănescu spun că „această solicitare vine ca urmare a ultimelor evenimente din partid și derulate în spatiul public, evenimente care au darul de a produce grave prejudicii de imagine Partidului Social Democrat”. „PSD Olt dorește cât mai grabnic ca aceste inadvertențe să se clarifice imediat și PSD să continue să guverneze țara așa cum electoratul a decis și dorit”, concluzionează cei de la PSD Olt.

„Toți cei vinovați pentru că au ascuns problemele polițistului pedofil trebuie demiși imediat”
Pe de altă parte, deputatul de Olt Marius Iancu, preşedinte executiv al PSD Slatina, a făcut un apel la responsabilitate, solicitând demisia celor care au ascuns problemele poliţistului pedofil şi explicaţii privind „comportamentul și declarațiile publice nepotrivite ale premierului Tudose”.
Parlamentarul oltean a ţinut să precizeze că Tudose a ajuns în fruntea Guvernului prin votul parlamentarilor. Marius Iancu mai spune că populaţia şi cei din administraţia publică locală aşteaptă deblocarea investiţiilor prin PNDL şi prin fonduri europene şi astfel de scandaluri precum cel generat de premier nu sunt oportune.
„Poliţia Română înseamnă siguranță și trebuie să ofere încredere cetățenilor. Este dorința agenților din stradă și a oamenilor care se uită mirați la un scandal imens a cărui rezolvare este foarte simplă. Toți cei vinovați pentru că au ascuns problemele penale și comportamentale ale polițistului pedofil trebuie demiși imediat. Iar din respect pentru victime și familiile acestora care au avut de suferit, oamenii politici trebuie să tacă și să acționeze. În calitate de parlamentar al județului Olt, îi întreb pe toți cei implicați în acest scandal, cum le pot explica cetățenilor și primarilor olteni care așteaptă începerea investițiilor prin PNDL și deblocarea investițiilor cu fonduri europene, comportamentul și declarațiile publice nepotrivite ale premierului Mihai Tudose care prin votul nostru, al parlamentarilor aleși de români, a ajuns în fruntea Guvernului? Cum pot explica scandalurile din partidul pe care îl reprezint, partid care a câștigat încrederea românilor?”, a mai declarat Marius Iancu.
Deputatul a făcut apel la responsabilitate, îndemnând la deblocarea situaţiei prin dialog.
„În numele acestei încrederi mari pe care oamenii o au în noi, trebuie să ne așezăm la masa dialogului, să continuăm implementarea programului care ne-a adus la guvernare și să închidem uşa tuturor celor care manipulează și care nu vor doar destabilizarea PSD, a Guvernului și implicit a României. Trebuie să fim responsabili și să nu ne batem joc de votul și încrederea românilor!”, a mai spus Iancu.
Social-democraţii urmează să decidă luni dacă îi retrag sprijinul politic premierului Mihai Tudose.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

sursa foto: MEDIAFAX

Politica