marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Start Antreprenoriat”, proiect pentru peste 300 de olteni

Peste 300 de olteni vor fi angrenați într-un proiect menit să creeze noi locuri de muncă. Este vorba despre proiectul „Start Antreprenoriat”, derulat de Fundația Orizont în parteneriat cu Asociația Psihologilor Gorjeni și Fundația Centrul Român pentru Întreprinderii Mici și Mijlocii – CRIMM.

Proiectul a fost prezentat, joi, în cadrul unei conferințe de presă
„Este primul nostru proiect, dar suntem în proces de contractare pentru încă două proiecte. O să fie foarte mult de muncă, dar noi ne bucurăm că avem pentru ce și pentru cine munci. Proiectul Start Antreprenoriat este 100% finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României”, a precizat președintele Fundației Orizont, Ersilia Oprescu.
Proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea antreprenoriatului și creșterea ocupării în județele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea și Mehedinți, prin aplicarea unui pachet de măsuri – educație antreprenorială, asistență personalizată și mentorat asupra grupului țintă din proiect care va putea materializa propriile idei de afaceri în acțiuni concrete, crea locuri de muncă durabile și de calitate și susține pe termen lung inițiativele de afaceri nonagricole în mediul urban din regiunea Sud-Vest Oltenia.
„Start Antreprenoriat” se adresează unui grup țintă de 326 persoane din Sud-Vest Oltenia: 170 șomeri și persoane inactive și 156 persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă.
Efectul pozitiv și rezultatele prevăzute ale proiectului sunt: dezvoltarea competențelor a 326 persoane participante la programul de formare profesională „Competențe antreprenoriale” și la cursul „Inovare socială”; 1 Concurs regional de planuri de afaceri; 36 de planuri de afaceri selectate pentru o finanțare de până la 40.000 euro/plan; crearea și funcționarea a 36 întreprinderi nonagricole în mediul urban; creșterea gradului de ocupare cu minim 72 locuri de muncă; 1 Studiu „Oportunități de dezvoltare a antreprenoriatului în Regiunea Sud-Vest Oltenia”.
Proiectul se derulează în perioada 8 ianuarie 2018 – 7 octombrie 2020
Valoarea finanțării proiectului „Start Antreprenoriat”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 este de 9.645.234,62 lei.

Politica