marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protest spontan la Cariera Jilț Nord! Boza: „Oamenii trebuie să înțeleagă că negocierea contractului colectiv de muncă nu a început”

Nemulțumirile legate de creșterea lefurilor au făcut ca minerii care lucrează în Cariera Jilț Nord să protesteze. Mai exact, cei care au intrat în schimbul al treilea, miercuri seară, au refuzat să mai muncească. Cunoscând problemele și dorințele angajaților, sindicaliștii au luat în calcul să meargă la ministrul Energiei, Toma Petcu, pentru a-i solicita majorarea fondului de salarii cu minimum 10%, nu cu 4%, așa cum a propus, miercuri, la ședința informală pe buget, administrația Complexului Energetic Oltenia.

Sorin Boza, directorul CEO, nu este de acord cu reacția oamenilor, întrucât, spune el, discuția de miercuri despre aspectul financiar al unității a fost una neformală. Încă nu s-a luat o decizie cu privire la creșterea lefurilor. Protestatarii de la Jilț au cerut și bonuri de masă pentru zilele lucrate suplimentar, toate acestea urmând a fi luate în calcul cu prilejul unor viitoare negocieri.
„Am fost și eu informat în noaptea de miercuri spre joi, la ora 1.20, de acele discuții de la Jilț Nord. Am trimis imediat acolo directorii de carieră. Ieri dimineață, la prima oră, la 6.00, au ajuns directorul Direcției Miniere și directorul de Resurse Umane. Din ceea ce am înțeles s-au purtat două tipuri de discuții. Una a fost pe parte de creștere a fondului de salarii, pe care colegii noștri o așteaptă, a doua pe bonurile de masă pe care dânșii le solicită și pentru zilele lucrare suplimentar. Oamenii trebuie să înțeleagă că negocierea contractului colectiv de muncă nu a început. A fost o întâlnire informală. Îmi doresc ca partea sindicală să își facă un punct comun, ca să putem să discutăm cu responsabilitate”, a precizat Boza.
Managerul Complexului Energetic Oltenia a reamintit faptul că 2018 va fi un an greu, urmând a fi efectuată plata sumei de 500 de milioane de lei către certificatele de CO2. Următoarea întâlnire între administrația CEO și sindicate a fost stabilită pentru data de 17 ianuarie 2018.

Politica