marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SJU Vâlcea, dotat cu RMN

Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Râmnicu Vâlcea se numără printre cele 34 de unități medicale ce vor fi dotate cu echipamente de imagistică medicală. SJU Vâlcea va primi un aparat RMN.

Da, este o certitudine! Aşa cum am spus în urmă cu câteva luni, judeţul Vâlcea va fi dotat cu un aparat RMN. La sediul Guvernului României, împreună cu managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, domnul Dan Ponoran, am participat la semnarea contractelor pentru achiziţionarea mai multor echipamente de imagistică medicală de ultimă generaţie, pentru mai multe spitale din ţară. (…) Avem tomograf nou, avem dispozitiv RMN, am investit peste 70 de miliarde lei vechi în Spitalul Judeţean Vâlcea într-un singur an (2017), iar astăzi aproximativ 45 de miliarde lei vechi vin în judeţul Vâlcea pentru sănătatea concetăţenilor noştri. Sunt veşti bune şi vom continua să construim pentru vâlceni în logica binelui pentru oameni”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliul Judeţean Vâlcea.

Întors de la București, contactat de „Curierul de Vâlcea”, managerul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, dr. Dan Ponoran a precizat: „Este o veste bună. Estimez că-n martie – aprilie vom avea RMN-ul la spital. Ne ocupăm, în prezent, de găsirea spațiului adecvat, deoarece aparatul are o greutate de 5 tone. Există două, trei variante ce vor fi analizate. Oricum, în prima jumătate a anului, RMN-ul va sosi la spital. Mulțumesc, încă o dată, președintelui CJ Vâlcea, Costi Rădulescu, pentru sprijin, implicare, efortul depus”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica