joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Teatrul „Colibri”, trei premiere în 2017, alte două propuse în acest an

Anul 2017 a fost unul bun pentru Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” din Craiova, iar pentru 2018, conducerea instituției își propune să vină cu noi premiere.

Managerul Teatrului, Adriana Teodorescu, a susținut, marți, o conferință de presă în care a făcut un scurt bilanț al activității instituției în anul 2017.

Anul 2017 a însemnat pentru Teatrul Colibri un an bun, nu foarte bun pentru că întotdeauna este loc de mai bine, cu proiecte realizate, inedite, care cumva au venit peste ceea ce ne propusesem, dar și cu mici nerealizări. Nu suntem perfecți, am avut și nerealizări, dar noi încercăm din răsputeri, în 2018 să reușim să facem măcar mai mult decât ne propusesem.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am avut 130 de reprezentații, ale noastre, ale trupei noastre, cu spectacolele produse de Teatrul „Colibri”, atât la sediu cât și în deplasări și în festivaluri și am însumat 22 mii de persoane care ne-au vizualizat spectacolele. Am bifat trei premiere: Gogoașa și Năzdrăvanul Petrișor, un spectacol creat în cadrul laboratorului nostru, apoi un atelier interactiv, care s-a transformat într-unul dintre cele mai aplaudate spectacole – Povestea celor trei purceluși, iar în a doua parte a anului, un spectacol venit ca propunere tot din partea colegilor mei – Punguța cu doi bani.

Cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local a avut loc cea de-a patra ediție a Festivalului Puppets Ocupy Street cu un buget de 400 mii lei, buget care s-a regăsit în cele peste 200 de evenimente, în opt zile de festival. Ne pregătim și pentru ediția din 2018, ediția de Pământ. De asemenea, unul dintre punctele forte ale Teatrului îl constituie ateleriele de creație ale Fabricii Electrocolibri, care deja declanșează o mare nebunie pe plan local pentru că acum sunt în plină desfășurare, sunt înscrieri dar pot să vă spun că deja, din cele 12 ateliere, la 10 dintre ele s-au ocupat locurile deși înscrierile sunt programate a se desfășura până pe 14 ianuarie”, a declarat Adriana Teodorescu, managerul Teatrului Colibri”.

Anul trecut, la aceste ateliere au fost înregistrați aproximativ 400 de participanți, iar încasările au fost de 55.000 lei.

Și anul acesta, ca și anul trecut, va fi organizată Săptămâna Teatrului, între 20 și 27 martie, însă se încearcă și punerea în scenă a unor noi spectacole.

Este vorba despre Chirițele, de Alecsandri, și Guliver, un spectacol pe care noi ni l-am propus să-l facem de vreo doi ani, dar n-am reușit să facem pentru că au intervenit propuneri și mai bune, de exemplu cum a fost în 2016 spectacolul Furtuna. Dar nu ne vom opri doar la două premiere. Așteptăm să se aprobe bugetul”, a mai precizat Adriana Teodorescu.

Până atunci însă, pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, craiovenii sunt așteptați la „Colibri” pentru a descoperi teatrul dincolo de cortină. Porțile vor fi deschise între orele 10 și 18.

Politica