joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Asistenții de la SJU Slatina vor avea asigurarea de malpraxis plătită de către unitatea medicală

Începând din acest an, asigurarea de malpraxis pentru cei 838 de asistenţi medicali va fi plătită de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Până acum, asistenţii medicali erau nevoiţi să suporte singuri costurile acestei asigurări.

Veşti bune pentru asistenţii medicali din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Începând din acest an, costurile asigurărilor de malpraxis vor fi suportate de către unitatea medicală.

Directorul de îngrirjiri medicale de la nivelul SJU Slatina, Mirela Stăncioiu, a precizat că o astfel de asigurare acoperă toate eventualele erori apărute în urma activităţilor derulate de către asistenţii medicali, până la o despăgubire de 10.000 de euro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Asigurarea de malpraxis este achitată de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. A fost o perioadă în care era achitată de către angajat, dar acum toate asigurările asistenţilor medicali sunt suportate de către spital. Asigurarea acoperă toate activităţile noastre. De exemplu, dacă pacientul a venit la spital şi consideră că a făcut un flegmon în urma unei injecţii administrate de un asistent, ne dă în judecată. Pacientul se îndreaptă împotriva asistentului, iar acesta către firma de asigurări, care plăteşte în limita celor 10.000 de euro. Procedura este în derulare, vechile asigurări expiră pe 13 ianuarie”, a spus Mirela Stăncioiu.

Costurile asigurărilor de malpraxis pentru medicii slătineni sunt suportate de către aceştia, iar cuantumul acestora diferă.

Politica