sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltchim Râmnicu Vâlcea își vinde trofeele pentru a plăti creditorii

Cupele și trofeele clubul sportiv Oltchim Râmnicu Vâlcea, intrat în faliment în 2014, vor fi evaluate pentru a fi vândute. Cu banii obținuți, ar urma să fie plătiți creditorii clubului.

Pe 16 ianuarie, creditorii clubului, cei mai importanți fiind Fiscul, fostele jucătoare și antrenorii acestora, au fost convocați de lichidatorul judiciar pentru a vota „aprobarea angajării unui specialist membru ANEVAR în vederea evaluării fizice a cupelor și trofeelor obținute de către CS Oltchim Râmnicu Vâlcea în competițiile interne și internaționale”, relevă un document al lichidatorului Grup Axa IPURL, analizat de Profit.ro.

În urmă cu cinci ani, după intrarea clubului în insolvență, au existat discuții privind preluarea palmaresului de către Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea, existând instenția să fie achiziționat la licitație. Acest lucru nu s-a întâmplat însă. Și alte echipe ar fi vrut palmaresul Oltchim, însă gratis.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În toamna lui 2016, lichidatorul Grup Axa IPURL, arăta, într-un document citat de Profit.ro, că palmaresul clubului nu poate fi evaluat nefiint înregistrat la OSIM și nici în evidențele contabile.

Clubul sportiv Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvență în 2013, după ce combinatul chimic, principalul finanțator al clubului, a ajuns în aceași situație. Gruparea vâlceană avea datorii de peste 2 milioane de euro la bugetul de stat.

Fostele jucătoare aveau sume frumoase de recuperat: Cristina Neagu 153.243 lei; Katarina Bulatovic 147.343 lei; Alexandrina Barbosa 122.149 lei; Paula Ungureanu 101.595 lei; Silvia Navarro 8 1.048 lei; Adina Meiroşu 81.048 lei; Oana Manea 81.048 lei; Ionela Stanca 72.262 lei; Marija Jovanovic 71.233 lei.

În 2014, echipa a intrat în faliment.

Clubul Sportiv Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost cea mai galonată echipă de handbal feminin din România. Ea și-a disputat meciurile de acasă în Sala Sporturilor „Traian” și a fost considerată echipa-fanion a municipiului Râmnicu-Vâlcea. Ultimul antrenor a fost Steluța Luca. Echipa a câștigat Campionatul României de nouăsprezece ori, Cupa României de treisprezece ori, are în palmares două trofee IHF (acum EHF), o Cupa Cupelor, o Supercupa Europei și un Trofeul Campioanelor.

Politica