joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sute de medici, instruiți în domeniul prevenţiei, diagnosticului şi tratamentului cancerului colorectal

Aproximativ 800 de medici, rezidenți, dar și asistenți medicali din toată țara vor fi instruiți în domeniul prevenţiei, diagnosticului şi tratamentului cancerului colorectal, în cadrul unui proiect derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova şi Spitalul Clinic de Boli Infecțioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş“ Craiova.

Pentru derularea acestui proiect cu o valoare totală de aproximativ 11 milioane lei, SCJU Craiova a obținut o finanțare europeană nerambursabilă în proporție de 90%.

Vor beneficia de instruire teoretică și practică 290 de medici rezidenţi şi specialişti, 240 de medici de familie şi 270 asistenți medicali angajaţi în clinicile universitare şi non-universitare din toată țara.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit reprezentanților SCJU, necesitatea implementării şi derulării acestui proiect are ca substrat incidenţa mare a neoplaziilor colorectale ce reprezintă a doua cauză de mortalitate prin cancer atât în Romania cât şi la nivel global. „Evoluţia complexă, dezvoltarea tehnicilor şi tehnologiilor precum şi tendinţa către individualizare şi particularizare a terapiilor în neoplaziile colorectale fac din acest domeniu un puzzle cu extrem de multe piese foarte bine definite, pe care numai un personal bine antrenat îl poate rezolva corespunzător. Constatăm că la momentul actual personalul implicat în acest gen de tratament este pe de o parte insuficient antrenat, pe de altă parte destul de redus numeric faţă de necesităţile impuse de incidenţa ridicată a acestor afecţiuni. De aceea, prin acest proiect ne-am propus în primul rând dezvoltarea resurselor umane implicate în tratarea acestei afecţiuni oncologice, considerând că prin implementarea sa vom contribui semnificativ la reducerea morbidităţii specifice şi a mortalităţii prin cancer colorectal“, a declarat Conf. univ. dr. Stelian Mogoanţă, managerul de proiect.

Politica