vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Miercurea sirenelor în Dolj. Una din zece nu a funcționat

S-a dat alarma astăzi în Dolj, în cadrul exercițiului național de alarmare a populației, „Miercurea Sirenelor”, care se desfășoară în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

Potrivit ISU Dolj, „scenariul exercițiului a vizat înștiințarea autorităților administrației publice locale despre probabilitatea producerii sau producerea unei situații de urgență în zona de competență și verificarea funcționării sistemului de alarmare publică prin acționarea tuturor sirenelor electrice și electronice, la introducerea semnalului “Alarmă la dezastre”. Mai exact, ca urmare a intensificării vântului cu aspect de vijelie, temperaturilor scăzute, precipitațiilor mixte și ceții s-au produs îngreunări și întreruperi ale traficului datorate vizibilității reduse și copacilor doborâți pe drumuri”.

Conform scenariului s-a decis alarmarea populației ca urmare a probabilității foarte mari de producere a unei situații de urgență în zona de competență, iar la nivelul județului Dolj, alarmarea s-a executat astfel: număr de localități verificate de personal ISUJ Dolj pe timpul exercițiului: 10; număr de sirene verificate de personal ISUJ Dolj pe timpul exercițiului: 10, din care: 9 funcționale, 1 nefuncțională. Număr de persoane care au acționat sirenele de alarmare publică în comandă locală: Municipii-14 Orașe-6 Comune-104 Operatori economici-18. Timpul mediu de răspuns pentru acționarea sirenelor de alarmare: la acționare centralizată(din dispeceratul ISU Dolj): 2 minute; la acționare locală (de la cofretul sirenei): 9 minute. Localități alarmate din dispeceratul ISUJ Dolj: Calafat, Băilești, Bechet, Dăbuleni, Ciupercenii Noi, Poiana Mare, Desa, Piscu Vechi, Ghidici, Rast, Negoi, Catane, Bistreț, Cârna, Măceșu de Jos, Gighera, Ostroveni, Călărași”, conform unui comunicat de presă transmis de ISU Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

ISU Dolj mai transmite că față de antrenamentele anterioare, s-a constatat o îUna dintre cele două sisteme de alarmare din Calafat nu a funcționat în timpul exercițiului.

mbunătățire în ceea ce privește timpul de răspuns pentru acționarea sirenelor de alarmare, personalul de specialitate destinat acționării mijloacelor de alarmare de la localitățile din județ fiind în măsură a executa într-un timp mai scurt alarmarea populației”.

Politica