marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

32 de cupluri din Craiova au sărbătorit nunta de aur

Au petrecut împreună, la bine și la greu, 50 de ani! O viață de om, ar spune mulți! Întrebați cum au trecut acești ani și ce i-a ținut împreună, craiovenii care ieri au serbat „Nunta de aur” au povești diferite și multe învățăminte de oferit celor mai tineri. Ca în fiecare an, autoritățile locale i-au sărbătorit pe cei care au ajuns în acest prag al căsniciei, oferind diplome, flori și o petrecere specifică unui număr de 32 de cupluri. Buna dispoziție a fost asigurată de către artiștii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” din Craiova.

Craiovenii care anul acesta și-au serbat Nunta de aur au petrecut, timp de câteva ore, momente frumoase în cadrul unui restaurant din Craiova. Fiecare cuplu își are povestea lui și chiar dacă nu a fost numai lapte și miere în relația lor, craiovenii care au ajuns la 50 de ani de căsnicie susțin că respectul reciproc este cheia unei căsătorii frumoase.

Ne-am căsătorit de tineri, am învățat să iubim împreună, ne-am respectat. Este foarte adevărat că după o vârstă rămâne respectul între soți, afecțiunea care îți umple sufletul și știi că viața ta nu are sens fără cel de lângă tine. Am fost familist convins. Asta mi-am dorit: să mă căsătoresc și să fiu o viață întreagă cu soția mea. Avem copii minunați, bine crescuți, iubitori, care au grijă de noi și care au căsătorii solide! I-a ajutat ce au văzut în familie! Ca secrete, nu știu: noi am vorbit deschis despre probleme, am găsit soluții, am fost pașnici de felul nostru”, a spus unul dintre participanții la petrecere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ne-am fost prieteni nu doar soți”

Cea mai mare împlinire a familiilor serbate ieri sunt copiii.

Am sărbătorit cu bucurie cei 50 de ani de căsnicie și îmi aduc aminte și astăzi ziua nunții. Ne-am fost prieteni nu doar soți, am găsit sprijin în soțul meu așa cum și el a găsit în mine. Am trecut peste probleme, că nu credeți că nu am avut neînțelegeri! Trebuie să treci peste, să nu îți părăsești soțul sau soția la primul hop. Anii au trecut frumos. Și cu bune și cu mai multe greutăți. Am prins și vremea comuniștilor, cu rațiile, am prins și democrația cu pensiile noastre destul de mici. Ne ajută copiii ori de câte ori avem nevoie. Toți sunt la casele lor acum. Celor tineri le spun să se iubească și să îl respecte pe cel care și l-au ales ca partener de viață. Să își fie prieteni, amici de distracție, soți. Să aibă grijă de căsnicia lor”, a povestit o altă craioveancă.

Iubirea crește într-o căsnicie, evoluează, ține împreună”

Dacă vor să reziste, ca familie bine sudată, tinerii ar trebui să fie mai răbdători. Este sfatul celor care deja au trecut prin viață și știu ce presupune o căsnicie îndelungată.

Problema tinerilor este graba. Unii dintre ei cred că o căsnicie nu poate dura toată viața, să se uite la noi! De 50 de ani suntem căsătoriți și ne mândrim cu acest lucru. Avem un copil, am pierdut unul. Durerile prin care am trecut ne-au apropiat, ne-am iubit mereu. Iubirea crește într-o căsnicie, evoluează, ține împreună. Trebuie să respecți ideea de căsătorie, de aia și mergi la biserică să te cununi. Este o taină care trebuie respectată”, a mai spus o altă craioveancă.

Diplome și flori

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a fost alături de cele 32 de cupluri sărbătorite ieri. Acesta și viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, i-au felicitat pe sărbătoriți și le-au oferit diplome și buchete de flori.

Ca în fiecare an, am fost alături de cei pe care ar trebui să îi respectăm noi, toți craiovenii. Acești oameni sunt un exemplu pentru fiecare dintre noi. Și-au serbat o frumoasă vârstă a anilor pe care i-au petrecut împreună. Îi felicit pentru faptul că au ales să fie unul lângă celălalt atâta vreme și sunt convins că au un frumos album de amintiri inedite din toți acești ani. Nu multă lume reușește să ajungă în acest prag, dar iată că se poate. Felicitări și La mulți ani”, a declarat Genoiu.

Politica