sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tichete sociale și pentru pensionarii cu venit lunar de maxim 1.200 lei

Consilierii locali din Slatina au votat, vineri, un proiect de hotărâre care vizează modificarea plafonului de venituri pentru acordarea de tichete sociale de Paşte şi Crăciun, în valoare de 100 lei.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a explicat că, începând cu anul 2018, vor beneficia de tichete pensionarii care au un venit lunar net de maximum 1.200 lei şi nu aşa cum era până acum, când plafonul era la suma de 1.000 lei. Edilul a adăugat că s-a ţinut cont şi de faptul că punctul de pensie a tot crescut, în ultima vreme.

Până acum, beneficiau de aceste tichete sociale cei cu pensia până în suma de 1.000 lei. Începând din anul 2018, vor fi beneficiari ai acestei măsuri toţi pensionarii cu un venit lunar net de maximum 1.200 lei. Am luat această decizie pentru a veni în sprijinul a cât mai multor oameni care se confruntă cu probleme sociale”, a explicat Moţ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

5.360 de tichete sociale de Crăciun, în valoare de o sută de lei, au început deja să fie distribuite de Primăria Slatina, prin intermediul Poştei Române, beneficiari fiind slătinenii cu handicap grav/accentuat şi pensionarii cu un venit lunar net de maximum 1.000 lei.

Beneficiarii vor putea valorifica tichetele sociale în cadrul a 126 de unităţi comerciale de pe raza municipiului. Lista completă a acestor unităţi comerciale poate şi consultată şi pe site-ul Primăriei municipiului Slatina, www.primariaslatina.ro, rubrica „Informaţii de interes public”.

Această campanie de acordare de tichete sociale în valoare de 100 lei, de Paște şi de Crăciun a fost primită foarte bine. A fost o reacţie pozitivă din partea beneficiarilor, pentru că îi ajutăm atunci când chiar au nevoie”, a mai declarat Emil Moţ.

Politica