vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liga a 4-a Dolj / Barajul se stabilește în februarie

Campioana Doljului va ști în cea de-a doua lună a anului viitor cu cine se va duela pe 16, respectiv 23 iunie pentru a promova pentru Liga a 3-a.

 

Prima ligă doljeană este momentan în vacanță, meciurile din retur urmând a se relua la începutul lunii martie. Liderul FC U Craiova 1948, echipă neînvinsă în cele 17 etape jucate, care are un avans de 11 puncte de ocupanta locului secund – Jiul Podari, 16 de Dunărea Calafat, respectiv 17 de Știința Danubius Bechet, își poate face deja planurile pentru meciul de baraj, care va avea loc vara anului viitor (16 iunie 2018, ora 18 – turul, respectiv 23 iunie, ora 17.30 – returul). Până la dubla manșă de promovare în Liga a 3-a, trupa lui Nicolo Napoli și Ovidiu Turcu mai are de așteptat luna februarie când va ști cu exactitate adversara, aceasta urmând a fi aleasă din echipele care vor termina pe prima poziție în campionate din regiunea a 5-a, Sud-Vest (Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa).

Cum şi în celelalte judeţe este pauză competițională momentan, în campionatele respective în top sunt următoarele echipe: AS Unirea Bascov are 45 de puncte, AS Poiana Lacului (31) şi CS Atletic 2 Bradu (31) – județul Argeș; Vedița Colonești (27) și Viitorul Văleni-Titulescu (24) – județul Olt; Rapid Buzescu (36) și Astra Plosca (34) – județul Teleorman; Flacăra Horezu (48) şi Cozia Călimănești (43) – județul Vâlcea; Recolta Gura Şuţii (46) şi Gloria Corneşti (44) – judeţul Dâmboviţa.
Dintre echipele enumerate, Unirea Bascov a mai jucat un meci de baraj fiind eliminată de FC Aninoasa din Dâmbovița, iar Flacăra Horezu a pierdut doi ani la rând dreptul de a intra în Liga a 3-a după ce a fost învinsă mai întâi de ACSO Filiași în meciul jucat pe stadionul din Drobeta Turnu Severin, apoi în ediția următoare de Măgura Cisnădie (județul Sibiu). De fapt vâlcenii au avut o situație similară cu formaţia campioană din ultimii doi ani a Doljului, Tractorul Cetate, grupare care a pierdut în fața celor de la ACS Șirineasa, respectiv Internațional Bălești. În ediția 2017-2018, conducerea AJF Dolj speră ca echipa câștigătoare a campionatului să meargă în Liga a 3-a.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu ne mai permitem ca încă un an să nu promovam de la nivel de Liga a 4-a în eșalonul trei. Sperăm ca formația care va câștiga campionatul, cele mai mari șanse avându-le după parcursul din campionat FC U Craiova 1948, să meargă în Liga a 3-a. Vom face tot ce ține de noi să sprijinim echipa campioană la acel joc de baraj, pentru că acolo se vede valoarea campionatului nostru, unul dintre cele mai apreciate la nivel național. Tocmai de aceea meciurile de play-off vor fi importante pentru a menține câștigătoarea competiției în ritm pentru dubla de la baraj”, a spus președintele AJF Dolj, Horațiu Stănescu.

În play-off, dacă sezonul regulat s-ar încheia în acest moment urmând a se lua în calcul rezultatele directe dintre primele 4 echipe, FC U Craiova ar avea 12 puncte, urmată fiind de Jiul Podari cu 7, Dunărea Calafat 3 și Știința Danubius Bechet 0 puncte.

Craiovenii vor mai juca în returul sezonului regulat cu Știința Danubius Bechet (etapa a 19-a) și Jiul Podari (etapa a 23-a). Celelalte 6 regiuni în care se va face împerecherea pentru meciurile de baraj sunt formate din campioanele următoarelor judeţe: Bacău, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Suceava şi Vaslui – regiunea 1, Nord-Est; Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj – regiunea 2, Nord-Vest; Alba, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu – regiunea 3, Centru; Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş, Gorj, Mehedinţi – regiunea 4, Vest; Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Bucureşti, Ilfov şi Prahova – regiunea 6, Sud; Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Buzău, Vrancea – regiunea 7, Sud-Est.

Politica