joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PNL votează împotriva creșterii tarifului la gunoi și a taxei hoteliere

Consilierii locali PNL se declară împotriva majorării taxei de depozitare a deșeurilor la groapa de gunoi de la Mofleni, dar și împotriva instituirii taxei hoteliere în Craiova. Aceștia au susținut, miercuri, cu o zi înaintea ședinței de Consiliu Local, o conferință de presă în care și-au motivat deciziile.
„Craiova intră în elita orașelor cu potențial turistic de nivel european, instituind o nouă taxă, nu știu dacă la nivelul Romei sau Barcelonei dar și acele orașe au taxe. Nu știu de ce aveam nevoie să instituim și noi una. Mi se pare o absurditate, deși o să se argumenteze că este în cuantum destul de mic, dar intenția contează. În loc să îi întrebăm pe oamenii ăștia cum putem să îi ajutăm, cum putem să aducem mai mulți turiști în oraș, iată că începem prin a-i taxa și vedem după aceea ce activități de promovare vom face folosind acei bani. Este continuarea unei politici care nu ține de loc cont de mediul de afaceri. Noi nu vom vota acest punct de pe ordinea de zi privind stabilirea taxelor mai ales că este vorba și despre o dublare a taxelor pe clădirile nerezidențiale”, a declarat consilierul local Flavius Sirop.
Legat de majorarea taxei pentru depozitarea gunoiului menajer la groapa de la Mofleni, consilierul Dan Diaconu a afirmat: „Aș vrea să îi reamintesc domnului Primar, că înainte de a participa la alegerile locale ne-a sunat pe fiecare consilier în parte, PNL, PSD, să facem front comun împotriva măririi tarifului pentru gunoiul menajer, iar acum pe ordinea de zi au pus un proiect de hotărâre privind majorarea tarifului de depozitare a deșeurilor în depozitul ecologic de la Mofleni. Noi, consilierii PNL, vom vota împotriva acestui punct dacă nu va fi retras de pe ordinea de zi. Totodată solicităm și retragerea acestui punct de pe ordinea de zi”.
La conferința de presă a participat și consilierul local Doru Câplea care a făcut referire la diminuarea cotelor defalcate din impozitul pe venit, pe care administrațiile locale le primesc de la bugetul național.
„După cum știți, majoritatea PSD-ALDE din parlamentul României a respins amendamentul PNL privind păstrarea nivelului cotelor defalcate din impozitul pe venit, care ajung la bugetele locale. Cu siguranță, această măsură va duce la diminuarea bugetului pe anul viitor al Primăriei Craiova, însă din partea domnului primar Genoiu nu am văzut nici o luare de poziție pe acest subiect, așa cum am văzut din partea multor primari și chiar și a primarului PSD din Iași. Mai mult, administrația PSD încearcă să acopere deficitul generat de diminuarea încasărilor din impozitul pe venit, prin majorarea taxelor și impozitelor locale, cum ar fi, de exemplu, mărirea tarifului la serviciile de salubritate, sau menținerea aberantei taxe pe apa meteorică (apa de ploaie), pe care municipalitatea o percepe de la firmele craiovene”, a declarat Doru Câplea.

Politica