marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei fântâni publice din Craiova, reabilitate în 2018

Trei fântâni publice din Craiova au ajuns în vizorul autorităţilor locale din cauza stării de degradare în care se află. Astfel, Fântâna-Popova, Fântâna Jianu şi Fântâna Purcarului vor fi reabilitate, în anul 2018, scopul principal al acţiunii de reamenajare fiind ca aceste obiective să fie reintegrate în circuitul socio-cultural-turistic al municipiului Craiova.

Potrivit autorităţilor, Fântâna Popova, cea mai veche fântână-cişmea, este situată în sudul municipiului Craiova, în actualul cartier Romaneşti, la capătul străzii Fântâna Popova, reabilitarea constând în: împrejmuire, amenajare peisagistică a zonei verzi, amenajare spaţiu de socializare, dotarea cu iluminat decorativ, reabilitarea bazinului de apă şi a jgheabului aferent, refacerea pavimentului deteriorat din jurul fântânii, refacerea tencuielilor, realizarea unui trotuar de gardă, revizuirea şarpantei şi înlocuirea completă a învelitorii; se vor completa contravantuirile și cleștii lipsă și se vor înlocui elementele deteriorate. Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 214,28 mii de lei.

Bani şi pentru fântâna din Grădian Botanică

Fântâna Jianu este situată în partea de nord-vest a municipiului Craiova, în cartierul Brestei, fiind amplasată în prezent în cadrul Grădinii Botanice „Alexandru Buia”, aflată între străzile Iancu Jianu, Constantin Lecca şi B-dul Nicolae Titulescu. În inventarul domeniului public al municipiului Craiova, Fântâna Jianu figurează ca fiind amplasată pe o zonă verde, în suprafaţă de 200 mp, încadrată în Grădina Botanică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Obiectivul nu are cadastru, studiu istoric sau relevee executate anterior şi nu are cartea construcţiei. Fântâna încă mai este alimentată cu apă de izvor; posibil să fie şi o alimentare cu apă din reţeaua publică, dar nu suntem în posesia unor informaţii certe”, se arată într-un proiect de hotărâre al CL Craiova. Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, pentru acest obiectiv este de 176,76 mii lei.

Fântâna Purcarului, pe lista cişmelelor reamenajate

Referitor la Fântana Purcarului, aceasta este în zona fostei Pieţe Vechi a Craiovei, pe strada Matei Basarab nr.11, în vecinătatea imediată a fostului Han Puțureanu, clasat ca monument istoric. Pentru a reamenaja acest obiectiv, municipalitatea a estimat cheltuieli de 141,53 mii lei, inclusiv TVA.

Politica