vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tichete sociale acordate craiovenilor nevoiaşi

Craiovenii cu venituri mici vor beneficia, începând cu anul 2018, de tichete sociale în valoare de 30 de lei. Această decizie aparţine Primăriei Municipiului Craiova care prin implementarea programului social „Solidaritate” va oferi acestei categorii de cetăţeni ai urbei posibilitatea să îşi cumpere produse alimentare, cu excepţia băuturilor alcoolice şi ţigărilor. Tichetele se vor acorda de două ori pe an, cu ocazia Crăciunului şi a Paştelui.

Craiovenii care vor primi aceste bonuri sunt: persoanele încadrate într-un grad de handicap, neinstituţionalizate; şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sau care se află în căutarea unui loc de muncă; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi obţinute din pensie sau, după caz, din pensii şi indemnizaţii cumulate sunt până la 520 lei/lună, inclusiv; persoanele beneficiare de ajutor social şi persoanele fără niciun venit, cu vârsta peste 60 de ani.

Susţinere din bughetul local

Acest program social va fi finanţat din bugetul local, urmând a fi implementat de două ori pe an.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ţinând cont de diversitatea beneficiilor de asistenţă socială care pot fi acordate în bani sau în natură din bugetele locale, ca măsuri complementare celor prevăzute în legea asistenţei sociale, din bugetul de stat, considerăm oportună acordarea începând cu anul 2018 a unor beneficii sociale sub formă de tichete sociale persoanelor aflate în situaţie de risc social. Obiectivul esenţial al beneficiilor sociale sub forma tichetelor sociale îl constituie reintegrarea în societate a persoanelor aflate în dificultate, a creşterii capacităţii lor de a face faţă problemelor dificile, a scăderii perioadelor de criză, prin mobilizarea eforturilor proprii. Se aprobă acordarea beneficiilor sociale de două ori pe an, respectiv cu ocazia Sărbătorii Paştelui şi Sărbătorii Crăciunului. Finanţarea programului social se face din bugetul local, în limita fondurilor aprobate cu această destinaţie”, se arată într-un proiect de hotărâre al Consiliului Local Craiova.

Rămâne de văzut, în cadrul ultimei şedinţe din acest an, dacă proiectul va trece de votul consilierilor municipali craioveni.

Politica