marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Achitări în dosarul lotului finanțiștilor olteni

Toți cei 11 inculpați din dosarul finanțiștilor olteni, disjuns din cel al Lotului „Tătuțu”, au fost achitați, miercuri după-amiază, de Tribunalul Dolj, decizia nefiind definitivă.

Finanțiștii Ion Florin Bîlteanu, Gheorghița Prunișoară, Anastasia Lioveanu, Ion Silviu Bălțoi, Ion Encescu, Florin Anton, dar și Iulian Marius Toma, George Țârcomnicu, Stadian Stănescu, Marin Mihăilă și patronul Marconf, Gheorge Bădiță, au fost achitați de Tribunalul Dolj.

Cei 11 au fost trimiși în judecată de DIICOT Craiova, în dosarul inițial fiind în total 21 de persoane, în Lotul „Tătuțu”.

Potrivit procurorilor, grupul infracţional condus de comisarul şef Laurenţiu Lazăr era specializat în infracţiuni de şantaj, evaziune fiscală, abuz în serviciu, delapidare şi spălarea banilor. Poliţiştii din această grupare le-au impus mai multor oameni de afaceri să încheie contracte de monitorizare, pază şi protecţie cu firma Ro Edil Service, administrată de soţia lui Laurenţiu Lazăr, Valeria Maria. De asemenea, ei au obţinut beneficii financiare din introducerea ilegală pe teritoriul României a unor aparate de joc de tipul slot-machines şi înlocuirea plăcii de bază cu una contrafăcută.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acelaşi dosar, nouă angajaţi ai DGFP Olt sunt acuzaţi că au aprobat, în mod ilegal, rambursări de TVA în cuantum de aproximativ 3.000.000 lei pentru Marconf Piatra-Olt.

În acest dosar, Ion Encescu şi Ion Florin Bîlteanu au fost arestaţi preventiv, pentru aproape cinci luni, iar Gheorghe Bădiță pentru aproape șase luni.

În ceea ce privește acţiunea civilă promovată în cauză de ANAF – DGRFP Craiova pentru Statul Român, Tribunalul Dolj a lăsat-o nesoluționată.

Decizia Tribunalului Dolj nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Politica