Podul Găneasa, în lucrări

Home Actualitate Podul Găneasa, în lucrări
Podul Găneasa, în lucrări

O firmă din Sibiu va construi un nou pod peste pârâul Valea Negrişoara, în urma adjudecării licitaţiei publice.
Directorul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Slatina, Adrian Motorga, a declarat că, cel mai probabil, în primăvara anului viitor va începe construcţia noului pod.
„Podul de la Negrişoara este licitat, este câştigată licitaţia de o firmă de la Sibiu. Este vorba despre proiectare plus execuţie, iar oamenii lucrează la proiectul tehnic, în acest moment. Probabil că în martie-aprilie 2018 va fi gata proiectul şi partea de demolare a podului existent, iar din aprilie-mai va începe construcţia propriu-zisă a podului, şi până la sfârşitul anului viitor va fi dat în folosinţă”, a afirmat Motorga.
Tot în comuna Găneasa, la intersecţia drumurilor naţionale DN 65 şi DN 64, au început lucrările de amenajare a unui sens giratoriu provizoriu.
Directorul SDN Slatina, Adrian Motorga, a afirmat că sensul giratoriu provizoriu le va permite drumarilor să vadă dacă o astfel de soluţie de trafic este optimă pentru această intersecţie. Ulterior, va fi amenajat un sens giratoriu definitiv.
„Este vorba despre un sens giratoriu provizoriu. Noi avem autorizaţia de la Poliţia Rutieră şi avem un proiect pentru realizarea unui sens giratoriu definitiv, făcut ca la carte. Până atunci, îl facem pe acesta provizoriu pentru că vrem să vedem şi cum funcţionează, dacă funcţionează sau dacă trebuie modificat proiectul. O să punem balize lestabile, insula centrală va fi realizată dintr-un parapet lestabil. Desfiinţăm insulele actuale, refacem sistemul rutier, dar şi partea de semnalizare rutieră”, a afirmat Motorga.
El a adăugat că, în intersecţia de la Găneasa, se va circula, în curând, cu sens giratoriu.
„Am început marţi, mâine după-amiază terminăm cu săpăturile şi cu umpluturile, la nivel de piatră spartă. Între timp, la Craiova, este în procedură o achiziţie de asfalt. După ce punem asfaltul, aşteptăm semnalizarea, apoi vom putea monta parapetul lestabil. Noi ne dorim cât mai repede”, a mai spus directorul SDN.