joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Naționala U-18 / Șerban, titular cu Italia

Mijlocașul central de la juniorii U-19 de la CSU a evoluat pe toată durata meciului din „Cizmă”, iar Mihăilă – colegul său de la club – a jucat în ultimele 5 minute.

 

Dintre cei doi juniori de la CSU Craiova, convocați de selecționerul Florin Bratu pentru amicalul cu Italia, doar Marian Șerban a fost folosit din primul minut și păstrat în teren pe toată durata meciului. În schimb, Valentin Mihăilă, unul dintre cei mai în formă jucători de la echipa „satelit” în acest sezon, a intrat în ultimele 5 minute înlocuindu-l pe Alexandru Țârlea de la Real Madrid. În meciul jucat pe stadionul „Enrico Rocchi” din localitatea Viterbo, naționala U-18 a remizat cu selecționata similară a Italiei, scor 0-0, în ultima partidă din acest an a tricolorilor.

Cea mai mare ocazie a tricolorilor i-a aparținut lui Nandor Tamas, pe finalul partidei, în minutul 87. Au jucat în meciul cu Italia: Rus – Oltay, Leca, Bran, S. Șerban – M Șerban, Farcaș (76 Mitracu) – Țîrlea (85 Mihăilă), Sefer, Tamas – Pop (89 Chiriac).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lotul convocat pentru această acțiune de pregătire a fost format din: Ionuț Rus (SS Lazio), Andrei Cristea (Gaz Metan Mediaș), David Duțu (SC Popești Leordeni) – portari; Levent Oltay (Dinamo București), Sorin Șerban (Sporting Recea), Alex Bran (Chievo), Călin Jurj (CNP Timișoara/FC Bihor), Marius Leca (Viitorul Constanța), Alexandru Țîrlea (Real Madrid) – fundași; Marian Șerban (CSU Craiova), Alexandru Mitracu (Dinamo București), Ricardo Farcaș (Ajax Amsterdam), Radu Chiriac (AFC Astra 2), Nandor Tamas (Akademia Puskas), Aleksandru Longher (Dinamo București), Antonio Sefer, Valentin Mihăilă (CSU Craiova) – mijlocași; Alexandru Pop (Viitorul Constanța), Costin Ciucureanu (Dacia Unirea Brăila) – atacanți.

Naționala juniorilor născuți începând cu 1 ianuarie 2000 va debuta în preliminariile Campionatului European U-19 în toamna anului viitor. România face parte dintr-o grupă alături de Bulgaria (gazdă), Grecia și Gibraltar. Vor merge mai departe la Turul de Elită, ultimul înainte de Euro, primele două clasate.

Campionatul European 2019 va avea loc în Armenia. Tricolorii mai susținuseră în urmă cu o lună și jumătate o dublă amicală în deplasare cu Republica Moldova încheiată cu remiză. În primul joc partida s-a terminat scor 2-2, apoi în cel de-al doilea rezultatul a fost nedecis. Atunci de la CSU Craiova pe lângă Șerban și Mihăilă au mai fost convocați la lot Hristos Vadasis și Raul Constantinescu.

Politica